vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Două TIR-uri încărcate cu 17 tone de deșeuri au fost oprite să intre în țară

  de Special Arad | 8 februarie 2023, 5:15 PM | Regional

  1

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 17.500 kilograme de deșeuri constând în obiecte de mobilier, electrocasnice și frigidere second-hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

  În data de 07.02.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a două mijloace de transport, încărcate cu 17.500 de kilograme deșeuri.

  Automarfarele, conduse de către doi cetățeni români erau încărcate cu deșeuri constând în obiecte de mobilier, electrocasnice și frigidere second- hand în cantitate totală de 17.500 kg și proveneau de la societăți comerciale din Germania pentru firme din România.
  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu Bihor, stabilind faptul că șoferul nu deține documente complete necesare importului de deșeuri.
  În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.