Patronii a două mari cluburi din Arad, „loviți” sâmbătă noaptea, în plin chef, de Antifraudă

  de Ioana Costaș | 20 March 2023, 10:33 AM | Culise | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Patronii a două mari cluburi din Arad au fost „călcați”, sâmbătă seara, de inspectorii ANAF, mai exact inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Deva, împreună cu jandarmii timișoreni. Unul dintre localuri este situat pe ștrandul Neptun, iar cel de-al doilea se află pe Bulevardul Decebal, în apropierea hotelului Continental.

  Potrivit informațiilor pe care le deținem, în urma controlului au fost găsite sume de bani pentru care nu fuseseră emis bon fiscal. De asemenea, cele două societăți comerciale nu aveau nici registru de casă.

  Sumele de bani pentru care nu fuseseră emise bonuri fiscale sunt de aproximativ 10 mii de lei pentru un clubul de la ștrand și circa 5.000 de lei pentru localul de pe Bulevardul Decebal.

  Având în vedere neregulile constatate de inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Deva, în urma activităților s-a dispus amendarea celor două societăți cu câte 20.000 de lei. Banii pentru care nu au fost emise bonuri fiscale au fost confiscați.

  Potrivit Art 11, alin VI, din OUG nr. 28 din 25 martie 1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale „se sanctionează cu amendă în cuantum de 20.000 lei, în situația în care suma nejustificată rezultată din săvârșirea contravenției este mai mare de 1.000 lei și mai mare de 3% din valoarea totală a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, înregistrată de aparatul de marcat electronic fiscal și/sau în registrul special la data și ora efectuării controlului ori la sfârșitul zilei, dacă fapta a fost săvârșită anterior datei controlului, precum și confiscarea sumei nejustificate”.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.