duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dosarul privatizărilor strategice: Foștii miniștri Sereș și Nagy, condamnați definitiv la închisoare cu executare

  de Special Arad | 27 ianuarie 2015, 11:52 AM | Naţional

  0

  Codruț Sereș, fostul ministru al Economiei, a fost condamnat, marți, la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare.

  După îndeplinirea formalităților, cei doi vor fi trimiși după gratii, informează B1TV.

  Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat, marți, procesul privatizărilor strategice, o premieră pentru justiția din România, în care au existat acuzații de trădare și spionaj.

  Pe 21 ianuarie, judecătorii au rămas în pronunțare. Pe 17 decembrie, procurorul a cerut pedepse orientate spre maximul prevăzut de lege, fără a individualiza pedeapsa pentru fiecare dintre acuzați. În aceeași zi, avocații și-au susținut pledoariile finale, care au continuat și pe 19 decembrie.

  Tot pe 19 decembrie, inculpații au avut ultimul cuvânt, continuând să își susțină nevinovăția.

  În decembrie 2013, Codruț Sereș a fost condamnat de Înalta Curte la șase ani de închisoare cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar Zsolt Nagy, la cinci ani de pușcărie.

  Sursa: Ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.