luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dosar penal după ce AUR a catalogat Holocaustul drept „o temă minoră”. Ce spune Simion

  de - | 11 ianuarie 2022, 3:31 PM | Politikos

  0

  Parchetul General s-a autosesizat,  după ce AUR a minimalizat Holocaustul, catalogând tema drept una „minoră”, care nu ar trebui să fie ridicată la rândul de materie. La acest moment, cercetările sunt efectuate in rem, adică faţă de fapte, nefiind pusă sub învinuire nicio persoană.

  „La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, transmite Parchetul General.

  Într-un comunicat de presă intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, adresat ministrului Educaţiei , Sorin Cîmpeanu, liderii AUR au afirmat, printre altele, că educaţia sexuală sau Istoria Holocaustului sunt „teme minore” pentru învăţământ.

  Copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reacționat la acest fapt pe pagina sa de Facebook.

  „O fi coincidenţă că astăzi (n.red. luni) s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe fraţii Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinereţe, la activităţi legionare?!”, a scris George Simion pe Facebook.

  Sursa:  adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.