miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dorin Piscan era candidat pentru primar, dar astăzi a fost arestat pentru trădare de țară în favoarea Rusiei!

  de - | 24 mai 2024, 12:26 PM | Naţional

  0

  Dorin Piscan a fost arestat pentru trădare în favoarea Rusiei. Acesta ar fi furnizat informații din domeniul apărării unor diplomați ruși, scrie adevărul.ro.

  Am scris și într-un articol anterior că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală l-au reținut pe Dorin Alexandru Piscan, acesta fiind acuzat de trădare.

  Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

  Cum motivează instanța arestarea românului pentru trădare în favoarea Rusiei.

  „În baza art. 202 din Codul de procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, dispune luarea măsuri arestării preventive a inculpatului PISCAN ALEXANDRU-DORIN (DATE), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare, în formă continuată, prevăzută de art. 394 lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024, până la data de 21.06.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare pentru părțile prezente și de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu de la 23.05.2024, ora 18:40”, se arată în decizia judecătorilor.

  Dorin Alexandru Piscan își anunțase candidatura ca independent la Primăria municipiului Ploiești.

  În urma unei anchete amănunțite, a fost stabilit că inculpatul a desfășurat activități de spionaj în beneficiul Federației Ruse, vizând obiective militare românești și NATO, scrie adevărul.ro.

  Conform probelor administrate, încă din 2022, inculpatul a supravegheat și a colectat informații militare sensibile, inclusiv fotografii ale tehnicii militare de luptă și ale deplasărilor de personal în zona de graniță cu Ucraina, în apropierea municipiului Tulcea. Aceste informații au fost transmise ulterior către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

  În urma perchezițiilor domiciliare, anchetatorii au identificat și ridicat multiple mijloace de probă, consolidând acuzațiile aduse împotriva inculpatului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.