joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Donald Tusk a fost nominalizat oficial ca viitor premier al Poloniei

  de - | 11 decembrie 2023, 7:30 PM | Internaţional

  0

  Donald Tusk a fost nominalizat oficial, luni, pentru funcția de viitor prim-ministru al Poloniei, potrivit The Guardian. Prima variantă, Mateusz Morawiecki a pierdut votul de încredere în parlamentul polonez. Seimul și-a desemnat propriul candidat, adică pe Donald Tusk, după ce Morawiecki a pierdut votul de încredere în parlamentul polonez.

  Acesta își va prezenta guvernul marți. După votul împotriva lui Morawiecki, 190 pentru și 266 împotrivă, s-a pus capăt la opt ani de guvernare a partidului Lege și Justiție (PiS). Parlamentul va putea vota marți guvernul lui Tusk, iar acesta ar putea prelua funcția chiar miercuri, dacă votul va fi favorabil. Învestirea i-ar putea permite să se deplaseze la un summit al liderilor Uniunii Europene, programat să aibă loc joi și vineri.

  sursa: Știri pe surse

  Citește și: România a preluat președinția Consiliului Uniunii Eduropene! Discurs extraordinar în limba română a lui Donald Tusk

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.