Don Roberto de la Ambulanță… alt sultan din zona sănătății publice „pă zonă”

  de Tudor Bogdan | 24 June 2014, 8:39 AM | Culise | Recomandările editorilor

  5

  Îl știți pe Don Roberto… sigur îl știți. Dacă nu de altundeva, măcar fiindcă-i fiu lui ta-su îl știți…
  Și sigur v-ați lovit de Don Roberto… dacă nu direct și personal (Doamne feri pe tătă lumea), dinlăuntrul ambulanței, barem din afara ei… dacă nu din văzute zilnic, măcar auzite silnic. Că urlă, frate, măgăoaiele alea pe străzi de zici că-n fiecare minut îs cîte 2-3 potopuri… că am fost asediați de ruși… îți pierzi mințile… doar dacă ești rezistent scapi cu surzenie… o apocalipsă sonoră-i Aradul ăsta al nostru!
  Don Roberto este șef la Ambulanță. Respectiv, la toate ambulanțele: a celor care cară oameni pentru că cară oameni și a celor care nu cară oameni pentru că nu cară oameni.

  În privința personalului – căci acest aspect îl expandăm în pamfletul din culisele de față -, în privința personalului, zic, Don Roberto are o relație cu subalternii cam cum o avea Vlad Țepeș cu turcii: el îi și fostul vasal al sultanilor, și actualul lor gâde; și domnitor, și tâmplar (dă rău la tâmplă… așa inofensiv cum pare); și țeapă, și țepuitor. Numai cine vrea el intră în schemă – când și cum vrea el iese din schemă. Un fel de câine de pază al propriei cuști, mușcă din confrați cum mușcă marele ayatolah din buget… trimite pe pe cine vrea și când vrea în pușcăria numită centrala telefonică 112… că-i medic, că-i doctor, că-i specialist… i se rupe: locul trebuie golit, pentru că locul costă bani și oamenii săi așteaptă la ușă!

  V-am zis că nu pare… dacă te uiți așa, superficial la el… cine știe ce sculă pe basculă… da cică așa e cu angajatele: „băă, ești o curvă proastă nespălată” gen înjură (o să facem rost și de o dovadă… și o să o uploadăm aici)… înțelegi penandeza intelectuală, bine – nu, nu.
  Vine update… acușica.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Așchia nu sare departe de pom… Cam ce face tat-so pe lângă consilierat, asociația chinologică (spații peste spații) șamd face și fiu-so. Schill bătrânu a preluat mult din comportamentul câinilor de care se ocupă de atâta vreme: când prinde osul nu-l mai lasă decât dacă un câine de rasă superioară (obișnuințelor) lui, cum ar fi un pitbull, să zicem – se zbârlește la el urât… Schiill don roberto cel tânăr a devenit și el un satrap ambulanțier cu care nu poți schimba trei vorbe și un lătrat. Căci el iubește osul și câinii mai mici decât el pe care-i stăpânește cu un vocabular specific. De auzit s-au auzit multe dar adăpostul ambulanțier nu are (încă) curajul să scoată decât schelălăituri. După ce se schimbă stăpânul cel mare primește și don robi un șut în cușca din care a plecat și s-auzi atunci…,

   --1 voturi
   +1
   -1
  2. ca isi bate joc de subalterni ii putin spus ii terorizeaza cu tot felul de aberatii din burta lui cea plina
   Pe langa ca salarile is de tot rahatula mai avut el grija ca sporurile sa fie individuale ca sa poata sa isi rasplateasca pupincuristi dupa bunul lui plac .toti fac aceleas lucru dar sporurile difera de la om la om .sa nu mai vb. de peronalul tesa care sunt o familie si si salarile sunt pe masura gradului de rudenie.Angajatii sunt obligati sa faca naveta la substatiile din judet cu masini personale si pe banii lor ca Asa vor muschii lui Don Shill

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Frate, lasa-ne lasa-ne, nu cunosc ortogrfie, dar tu deja depasesti limitele bunului simt in a calca limba romana in picoare, chiar ca cacofonie nu am mai zarit intr-un „ziar” de VAZA (sau de varza) ca cum asta.
   Domn’ pandele, sper sa nu fi roman.
   Prea stimati cititori, ruga am sa iertati judecatile mele
   Stima,
   Q

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Stimabile Q – sper să nu fie de la IQ – chestie ce ține de ”bunul simț” de care aminteai. Vezi că textul este un pamflet iar stilul trebuie să respecte genul literar abordat. Nu știi din astea, așa-i?! Cine își permite să scrie astfel CUM NU ȘTII TU CITI ȘI SCRIE – înseamnă că se știe cu limba română și chiar o respectă în pofida cacofoniilor voite care întăresc ideea pamfletului. Nu știi din astea, așa-i? Nu știi să scrii corect. Atunci cum poți să-ți dai seama când cineva calcă în picioare ceea ce tu nu stăpânești și e târziu să o iei cu clasa-ntâi la trânta abc-ului. Lasă tu profesioniștii să-și facă meseria și vezi că ești atât de pe dinafară cu limba vorbită, auzită și scrisă încât nu-ți ies nici cacofoniile… În privința ”iertării judecăților” matale – cum să nu fii iertat când nu e nimic de judecat?!
   Cacumcoasacarecosește vânt.

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.