sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doliu în lumea teatrului și a filmului românesc: a murit actrița Valeria Seciu

  de - | 6 septembrie 2022, 3:00 PM | Naţional

  0

  (foto: dmtr.ro)

  Valeria Seciu, una dintre marile actrițe de teatru și film ale generației sale, a murit marți la vârsta de 83 de ani, potrivit unui anunț al UNITER, citat de G4Media. Valeria Seciu, care a fost căsătorită cu actorul Octavian Cotescu, a avut roluri memorabile în piese de teatru și în filme, iar după Revoluție a fondat Teatrul Levant, una dintre primele trupe independente de teatru din România.

  Potrivit Radio România Cultural, începând cu anul absolvirii și până în anul 1977, Valeria Seciu a jucat pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, în spectacole precum ”Enigma Otiliei” (1968), ”Idiotul” (1969), ”Cui i-e frică de Virginia Wolf?” (1970), „Regele Lear” sau „Richard al III-lea”.

  Începând cu anul 1978, a jucat pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

  Valeria Seciu a jucat şi zeci roluri în filme: „Înainte de tăcere”, „Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii”, „Vânătoare de vulpi”, „Adela” sau „Sunt o babă comunistă”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.