vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doliu în lumea muzicii. Dennis Edwards, interpretul celebrei melodii „Papa was a Rolling Stone”, a murit

  de Alin Olteanu | 3 februarie 2018, 9:27 AM | Internaţional | Muzică

  0

  Cântăreţul Dennis Edwards, care a făcut parte din gupul american The Temptations mai mult de un deceniu şi care a interpretat melodia emblematică „Papa was a Rolling Stone”, a murit joi, la vârsta de 74 de ani, potrivit AFP.

  Agenţia 21st Century Artists, care-l reprezenta pe artist, nu a făcut precizări despre deces. Potrivit mai multor publicaţii americane, cântăreţul se afla la Chicago.

  Dennis Edwards, care urma să sărbătorească 75 de ani sâmbătă, s-a alăturat în 1968 formaţiei The Temptations, unul dintre grupurile emblematice lansate de Berry Gordy şi casa de discuri Motown, care exista din 1961 şi care cunoscuse deja o serie de succese.

  Edwards, nativ din Alabama, l-a înlocuit pe David Ruffin, care propulsase grupul cu piesa „My Girl”.

  Sosirea sa în grup a coincis cu evoluţia stilului Temptations, mai puţin marcat de gospel şi mai mult de muzicile care se dezvoltau atunci, precum funk.

  Titlul cel mai cunoscut al acestei noi epoci rămâne „Papa was a Rolling Stone”, de 7 minute în versiunea single şi de 12 minute în cea integrală. Melodia s-a instalat în topul vânzărilor de discuri în Statele Unite în decembrie 1972.

  Dennis Edwards a părăsit prima dată grupul în 1977 pentru a încerca o carieră solo, pentru ca mai târziu să se întoarcă în formaţie, între 1987 şi 1989.

  Otis Williams,unul dintre membrii fondatori ai Temptations, a spus că este „foarte trist” să afle de decesul „fratelui nostru”. „Suntem conştienţi de contribuţia sa extraordinară la moştenirea Temptations”.

   

  Sursa foto: www.variety.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.