duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Doisprezece migranți, depistați la Nădlac II. Trei dintre aceştia, ascunşi pe bancheta din spate a unui autoturism

  de Special Arad | 28 septembrie 2022, 10:40 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 12 cetăţeni din Bangladesh, Maroc, Nepal, Sri Lanka și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport.

  Ieri, 27.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, un bulgar şi un român, conducând trei ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, Bulgaria și România. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto și folie de aluminiu, pentru societăți comerciale din Germania, Cehia și Franța.

  În urma efectuării controlului amănunţit pentru cele trei mijloace de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, în total nouă persoane.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt doi cetăţeni din Maroc, doi din Sri Lanka, patru din Nepal și un cetățean din Pakistan. Aceştia au intrat legal în România, în baza documentelor personale, valabile şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei.

  Tot în cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui autoturism condus de un cetăţean italian, care era însoțit de un alt cetățean italian și se deplasa pe ruta România – Italia. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite trei persoane ascunse pe bancheta din spate a autoturismului.
  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștrii au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani, intraţi legal în România. La cercetări, tinerii au declarat că au plătit suma de 1000 de euro unui cetățean din Bangladesh pentru facilitarea transportului.

  Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.