joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Doisprezece firme arădene, luate în vizor pentru că nu au respectat regulile de ocupare a domeniului public

  de Special Arad | 17 iunie 2020, 5:56 PM | Știri Arad

  0

  În perioada 25 mai – 5 iunie, polițiștii locali cu atribuții de control comercial au desfășurat o acțiune pe domeniul public de verificare a respectării de către agenții economici a prevederilor Hotărârii nr. 192/2017 privind Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în municipiul Arad.

  Conform actului normativ sus-menționat este interzisă desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial, fără acordul Primarului Municipiului Arad privind ocuparea domeniului public cu marfă expusă spre vânzare (pentru activităţile comerciale desfăşurate pe domeniul public).

  Controalele au vizat străzile Pădurii, Voinicilor, Calea Aurel Vlaicu, Piața UTA, Calea Radnei, Calea Timișorii, Piața Catedralei, Bulevardul Revoluției, Piața Veche. Pentru nerespectarea prevederilor legale, având în vedere problemele întâmpinate de numeroși comercianți ca urmare a pandemiei cauzate de SARS-CoV2, cei 12 agenți economici contravenienți au fost sancționați cu avertisment scris. În caz de neconformare, agenților economici li se pot aplica în continuare amenzi între 2000-2500 lei, până la intrarea în legalitate.

  În perioada următoare, vor continua controalele tematice în acest sens. De asemenea, polițiștii locali reiterează obligativitatea respectării deciziilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind normele de calitate corespunzătoare domeniului de activitate/normele de igienă sanitar-veterinare și de protecția mediului în activitatea desfășurată de comercianți.

  Dată fiind incidența relativ ridicată a situațiilor în care agenții comerciali mici și mijlocii aleg să eludeze prevederile HCLM nr. 192/2017, expunând marfa pe trotuarele din fața sediilor sau punctelor de lucru, Primăria Municipiului Arad ia în considerare o eventuală extindere a tipurilor de activități comerciale pentru care se poate emite acest aviz (ex: expunerea plantelor ornamentale în fața florăriilor, standuri de legume și fructe restrânse ca dimensiuni și suprafață, în fața magazinelor de specialitate). În eventualitatea unei astfel de modificări, respectivul aviz va trebui să ia în considerare dimensiunile zonei de trafic pedestru, fluxul mediu de pietoni, precum și condiții sanitare stricte.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.