duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Doisprezece cetățeni străini, depistați de polițiștii de frontieră

  de Special Arad | 21 noiembrie 2022, 12:27 PM | Nădlac | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni și bihoreni au depistat doisprezece cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos, cu scopul de a ajunge în diferite state din vestul Europei.

  În data de 21.11.2022, în jurul orei 01:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, alune pentru o societate comercială din Elveția.
  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, în compartimentul destinat mărfurilor, șase cetăţeni străini.

  Persoanele depistate au fost preluate și transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Turcia și Siria.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit trei cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Etiopia ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au observat, la aproximativ 450 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka și au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră derulează cercetări la finalizarea acestora urmând a dispuse măsurile legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.