joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Doi turişti au murit în Malta, după ce un autobuz cu etaj a lovit crengile unui copac

  de - | 10 aprilie 2018, 12:21 PM | Internaţional

  0

  (foto: Jonathan Borg / Times of Malta)

  Doi turişti au murit şi 6 au fost răniţi grav, după ce un autobuz supraetajat fără acoperiş a lovit crengile unui copac dintr-o zonă turistică din sudul statului Malta, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

  Autobuzul pentru turişti se deplasa în apropierea satului Zurrieq la momentul accidentului. Doi dintre cei loviţi de crengi au murit la faţa locului. În total, 50 de persoane au beneficiat de îngrijiri medicale.

  Poliţia nu a dezvăluit naţionalitatea celor doi morţi, dar televiziunea de stat a relatat că ar fi vorba de un spaniol şi un belgian.

  Poliţia a precizat în schimb că trei dintre cei şase răniţi grav sunt britanici – doi băieţi de 6 şi 8 ani şi un bărbat de 44 de ani. Ceilalţi trei răniţi grav sunt o nemţoaică de 31 de ani, o femeie din Italia, de 72 de ani, şi un bărbat de 35 de ani a cărui naţionalitate nu este cunoscută până în prezent. Doisprezece dintre răniţi sunt copii.  Şoferul era un cetăţean maltez de 24 de ani.

  În imaginile difuzate de media se poate vedea cum victimele sunt luate de la nivelul superior al autobuzului cu macarale.

  Probabil, crengile lovite de autobuz au fost inclinate de rafalele de vânt foarte puternice care au lovit Malta duminică seară, dar nu se ştie cu certitudine acest lucru.

  Spitalul în care sunt tratate victimele le-a cerut oamenilor să nu meargă la urgenţe decât dacă este absolut necesar şi a făcut un apel public la cetăţeni să doneze sânge.

  “Este unul dintre cele mai grave accidente rutiere din istoria Maltei”, a declarat Pierre Vella, consultant al Consiliului maltez pentru siguranţă rutieră.

  Guvernul maltez a anunţat că a intrat în contact cu ambasadele ţărilor din care provin victimele.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.