Doi șoferi și-au făcut rău cu mâna lor după ce au încercat să treacă granița cu mașinile încărcate cu 52 de migranți

  de Special Arad | 21 septembrie 2020, 1:00 PM | Știri Arad

  0

  Parcă în ultima perioadă tot mai mulți încearcă să plece ilegal din țară, dar majoritatea sunt opriți înainte să reușească. Zeci de persoane și-au încercat norocul într-o singură zi, dar oamenii n-au fost lăsați să-și continue călătoria, iar cei care i-au ajutat au reușit să-și facă rău cu mâna lor.

  Comunicat: În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cincizeci şi doi de cetăţeni din Siria şi Palestina, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion şi o autoutilitară. Şoferii mijloacelor de transport, care i-au sprijinit pe cetăţenii străini în activitatea infracţională, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

  Așadar este vorba despre două transporturi de migranți. Unul a avut loc în data de 21.09.2020, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad. Aici s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, în vârstă de 57 ani. Şoferul conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta România – Germania.

  În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, douăzeci şi opt de cetăţeni străini.

  Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria şi Palestina, douăzeci şi cinci de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani şi 3 minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

  Tot azi dimineaţă, în acelaşi punct de frontieră, s-a înregistrat un caz similar. Un alt cetăţean turc, în vârstă de 44 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta Turcia – Germania.

  Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, iar în interiorul autoutilitarei au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, douăzeci şi patru de cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 24 de bărbaţi din Siria, având vârste de 18 şi 48 ani.

  Cetăţenii străini depistaţi ascunşi în cele două mijloace de transport au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferii turci, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.