luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doi sirieni, mamă şi fiu, prinși cu acte false la Nădlac

  de Special Arad | 12 iulie 2018, 7:58 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie din Siria, împreună cu fiul ei minor, care au încercat să iasă din România, folosindu-se de documente italienești false.

  În data de 12.07.2018, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un microbuz, care circula pe ruta România-Germania, o femeie, însoţită de fiul ei minor. Persoanele în cauză s-au legitimat cu cărţi de identitate eliberate de autorităţile italiene.
  În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind false.
  Având în vedere cele constatate, femeia a declarat că se numeşte H.S., fiind cetăţean sirian, în vârstă de 30 de ani şi este mama minorului A.O., în vârstă de 2 ani. De asemenea, aceasta a mai adăugat că dorea să ajungă cu minorul în Germania şi a recurs la această metodă pentru că nu aveau documente de călătorie valabile pentru Spaţiul Schengen.
  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit femeii actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.