Doi șahiști arădeni au mutat pionii la Top 10 România

  de Dan Lazăr | 13 noiembrie 2019, 10:58 AM | Sport

  0

  Tiberiu Georgescu, vicecampionul României din acest an, și Bogdan Deac, ambii șahiști legitimați la Șah Club Vados Arad, au fost prezenți la turneul SuperChess Cup, rezervat maeştrilor români, care s-a desfășurat în paralel cu turneul Superbet Rapid&Blitz Chess de la Bucureşti, etapa a şasea a circuitului mondial Grand Chess Tour.
  Un adevărat Top 10 România, SuperChess Cup a fost câştigat de Constantin Lupulescu cu 20 puncte, care a fost urmat în clasament de Andrei Istrăţescu 19 p, Mircea Pârligras 18 p, Bogdan Deac 17 p, Lucian Miron 14,5 p, David Gavrilescu 13 p, Alexandru David 13, Tiberiu Georgescu 9, Corina Peptan 7,5 p, Luminiţa Cosma 4 p. Premiul învingătorului a fost de 3.750 dolari, în timp ce ultimii patru clasaţi au primit câte 750 dolari.

  Deac, pe podium la Blitz și Rapid

  În cadrul turneului de Blitz, Bogdan Deac a ocupat un merituos loc doi, cu 12 puncte, la un singur punct de Andrei Istrățescu, în timp ce Tiberiu Georgescu s-a clasat pe locul 8, cu 5,5 pct.
  Tot pe podium a încheiat Deac și la șah rapid, locul trei, cu 6 puncte, lider fiind Constantin Lupulescu, 7 puncte, Georgescu fiind pe locul 5, cu 4,5 puncte.
  GM Bogdan Daniel Deac (elo 2544) s-a calificat la puternicul turneu din Capitală în urma unui wild-card oferit la competiția de la Alba Iulia, premergătoare SuperChess Cup.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.