Un fost lucrător vamal, condamnat în Franţa la 30 de ani de închisoare pentru uciderea unei românce

  de - | 25 September 2021, 1:13 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Un fost lucrător la frontieră, Alexandre Verdure, a fost condamnat de către o curte cu juraţi, în apel, la Jura, la 30 de ani de închisoare – o pedeapsă mai dură decât în prima instanţă, cu privire la uciderea unei tinere prostituate românce în 2016, în Elveţia, relatează Adevărul, citând AFP.

  Acest fost agent de securitate, care locuia la momentul faptelor la Mouthe, în Doubs, împreună cu partenera sa şi fiul său, a fost condamnat, în decembrie, la 20 de ani de închisoare, în prima instanţă.   Alexandre Verdure, în vârstă de 34 de ani, a susţinut în continuare că este nevinovat, în pofida faptului că a recunoscut că a transportat cadavrul victimei de la Sullens, în Elveţia, pentru a-l arunca în Pădurea Frasnois, în Jura, în Franţa.

  Potrivit versiunii sale, el tocmai întreţinuse o relaţie sexuală plătită cu Mihaela Miloiu, în vârstă de 18 ani, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016, la Sullens, când au venit doi bărbaţi.   Unul l-ar fi ameninţat, în timp ce celălalt omora femeia. Cei doi i-ar fi ordonat, apoi, ”să facă ceea ce trebuie”.

  Avocatul general Lionel Pascal consideră că niciun element al anchetei jandarmeriei ”nu permite acreditarea tezei unui omor comis de către proxeneţi şi că, din contră, totul îl acuză pe Alexandre Verdure”, în contextul în care numai ADN-ul acestuia a fost descoperit asupra victimei.

  Proxeneţi nu aveau niciun interes să o omoare pe tânără, care reprezenta pentru ei ”o mană financiară importantă”, şi nu ar fi lăsat un martor în viaţă, subliniază el.   În schimb. ”Alexandre Verdure voia să facă să dispară, în mod sistematic, elemente de probă” precum arma crimei, hainele victimei şi telefonul mobil al acesteia.  ”Omorând-o pe Mihaela, el a vrut să o facă pe partenera sa să plătească pentru infidelitatea sa”, potriivt avocatului general.

  Citeste continuarea pe: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.