Update 3Se (re)fac jocurile: Ministerul a demis-o pe dr. Laura Nicolescu din fruntea DSP Arad și l-a (re)pus în funcție pe Constantin Cătană

  de Lucian Valeriu | 23 aprilie 2015, 8:30 AM | Știri Arad

  0

  TITLUL PRINCIPAL: Doi doctori se bat pentru șefia Direcției de Sănătate Publică Arad. Unul este „păcăleala de 1 aprilie” sau „manevra din culise” a managerului Spitalului Județean…

  Știri Arad. Şeful Secţiei ATI II a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dr. Edy-Mihail Nicolau, a fost „aruncat în luptă” de către șefa sa „pe linie directă”, Teodora Olariu, în vederea ocupării postului de director al Direcției de Sănătate Publică Arad… pe ultima sută. Concursul se va desfășura pe 1 aprilie, la București, iar sursele noastre spun că dr. Edy Nicolau… n-are nicio vină în combinația asta, în afară de „voința de putere” pe care managerul general al spitalului, iată, și-o păstrează și acum, la sfârșit de mandat – contractul Teodorei Olariu expiră pe 28 aprilie a.c. – fie și… prin interpuși. Medicul  specialist de anestezie-terapie intensivă a fost „capacitat” să o concureze pe dr. Laura Nicolescu – actuala ocupantă a fotoliului de director al DSP, care își dorește un nou mandat – alături de alte „săgeți”, între care medicul veterinar Paul Alexandru – dar dosarul acestuia a fost respins de Autoritatea Națională a Funcționarilor Publici, pentru vicii de formă și procedură juridică.
  O „păcăleală anticipată” de 1 aprilie pare a fi demersul Teodorei Olariu, care și-a pus subalternul să tocească 1000 de pagini de legi, ordonanțe și protocoale pentru a se „bate” cu incomoda Laura Nicolescu la București – unul dintre „seturile de motive” pe care le-a reținut Olărița în „poșeta cu dușmani”  fiind controlul recent pe care DSP le-a efectuat la Secția Pediatrie, după ce s-a autosesizat ca urmare a apariției pe Special Arad a articolelor despre situația deplorabilă a clădirilor în care sunt tratați copiii bolnavi.


  UPDATE 1:Dr. Laura Nicolescu mai are un pas până la (re)câștigarea postului de director DSP Arad

  Dr. Laura Nicolescu a trecut proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului de director al Direcţiei de Sănătate Publică  Arad. Dr. Edy Nicolau, cel de-al doilea „candidat”… desigur… nu s-a prezentat la concurs.
  „A fost unul dintre cele mai grele concursuri… poate cel mai greu la care am participat în viața mea. Drept dovadă, doar 2, din 14 candidați pentru funcția de directori de DSP din județele României au reușit să-l treacă. Sunt foarte încrezătoare că o să trec și de interviul din 7 aprilie, pentru că mă simt bine pregătită” – a declarat Laura Nicolescu pentru Special Arad.
  Examenul a avut loc miercuri, 1 aprilie 2015, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP)  Bucureşti, fiind organizat pentru 14 direcţii de sănătate publică din întreaga ţară. Rezultatele s-au afişat joi dimineaţă și se pot citi pe site-ul anfp.


  UPDATE 2: Dr. Laura Nicolescu a picat proba orală a concursului pentru șefia DSP Arad. A obținut 69, din cele 70 de puncte necesare – și va depune contestație

  Dr. Laura Nicolescu a obținut 69 de puncte la proba orală a concursului pentru funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Arad, cu unul mai puțin decât ar fi avut nevoie, adică 70. Pentru Special Arad, aceasta a comentat: „Un concurs jenant…  Dintre toți cei 70 de candidați pentru toate funcțiile de directori, în toată țară, doar doi am reușit să obținem note de trecere la proba scrisă. Dar, acum la oral, au venit și ne-au pus întrebări doar ca să ne pice. O să fac contestație.”


   

  UPDATE 3: Se (re)fac jocurile: Ministerul a demis-o pe dr. Laura Nicolescu din fruntea DSP Arad și l-a (re)pus în funcție pe Constantin Cătană

  Ieri, 22 aprilie, 2015, Ministerul Sănătății a emis un Ordin care titrează sec: „Începând cu data prezentului ordin, doamnei dr. Laura Nicolescu, consilier grad profesional superior în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad, îi încetează promovarea cu caracter temporar în funcţia publică de conducere vacantă de director executiv al DSP Arad.
  Începând cu data prezentului ordin, domnul Constantin Cătană, şef birou în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, i se deleagă şi atribuţiile şi responsabilităţile specifice funcţiei publice de conducere vacante de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Arad” – se arată în documentul semnat de ministrul Nicolae Bănicioiu.

  Ordinul a sosit… taman când la Arad se află un Corp de Control al aceluiași minister. Ăsta să fi fost rezultatul…
  Constantin Cătană a mai deţinut funcţia de director al DSP Arad timp de un an și jumătate, în perioada 2010 – 2012.
  La această oră, la sediul DSP se desfășoară o ședință de consiliu director.
  Revenim – dacă va mai fi cazul…

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.