sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doi copii au fost folosiți ca sclavi în schimbul drogurilor și al alcoolului!

  de - | 15 martie 2024, 8:29 AM | Naţional

  0

  Doi copii au fost folosiți ca sclavi, la munci grele, de un bărbat din Hunedoara, care le oferea în schimb droguri și alcool, precum și sume modice de bani și mâncare. Procurorii l-au reținut pe bărbat și cer judecătorilor arestarea preventivă a acestuia.

  Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, cercetat pentru trafic de minori, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, notează jurnalul.ro.

  „Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, acesta ar fi recrutat, transportat și adăpostit în două locații, deținute în zona rurală a județului Hunedoara, două persoane vătămate minore, în scopul exploatării acestora prin muncă, la proprietățile imobiliare deținute. Astfel, persoanele vătămate ar fi fost determinate să presteze activități grele la construcția, amenajarea și renovarea unor imobile, primind în schimb sume modice de bani, mâncare, băuturi alcoolice și diferite cantități de canabis (drog de risc) pentru consum”, transmit anchetatorii.

  De asemenea, în sarcina bărbatului s-a reținut că ar fi deținut fără drept, pentru consum propriu, peste 40 de grame de fragmente vegetale de canabis.

  Procurorii DIICOT Hunedoara au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar joi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.