luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Doi bărbați, prinși de jandarmi la braconaj piscicol pe râul Mureș 

  de Special Arad | 7 aprilie 2022, 2:27 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Miercuri seara, în jurul orei 21.30, un echipaj de Jandarmerie a depistat în flagrant doi bărbați din Lipova, cu vârste de 34 respectiv 41 de ani, care pescuiau ilegal prin metoda greblare, folosind bețe de pescuit echipate cu triple și plumbi de dimensiuni mari și o ,,gafă,, folosită pentru ridicarea peștilor.

  Bărbații au fost depistați pescuind pe malul râului Mureș, în dreptul localității Cicir, județul Arad. 

  Având în vedere că activitatea desfășurată de către cei doi bărbați constituie infracțiune, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale. 

  Totodată, aceștia au fost sancționați și contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.500 de lei, pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în zonele de protecție, și pentru pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale.

  Ustensilele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție in vederea continuării cercetărilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.