Doi ani termen pentru finalizarea amenajării Secției de Oncologie a Spitalului Județean

  de Special Arad | 30 aprilie 2020, 6:15 PM | Administraţie

  1

  Comunicat. Consiliul Județean Arad a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați și devizul general al obiectivului de investiție ”Amenajare Secție de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Municipiul Arad, str. Vicențiu Babeș nr. 11-13”. Modificarea indicatorilor tehnico-economici a fost necesară în urma actualizării, de către proiectant, a devizului general.Astfel, în baza prevederilor OUG nr. 114/2018, constructorul SC ELDICLAU SRL a actualizat Devizul general, prin modificarea prețului manoperei de la 14 lei/oră la 17,928 lei/oră, astfel încât să poată plăti suma de 3000 lei aferentă salariului minim brut pe țară. Ca urmare a acestei modificări, manopera a crescut cu 631.800,82 lei.        Principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectul de investiţie „Amenajare Secție deOncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Municipiul Arad, str. Vicențiu Babeș nr.11-13”:

  Valoarea totală a investiţiei: 12.808.895,50 lei cu TVA, din care:

  Valoare finanţată P.N.D.L., cheltuieli eligibile: 12.360.885,14 lei cu TVA

  Valoare alocată de la bugetul Judeţului Arad,cheltuieli neeligibile: 448.010,36 lei cu TVA

  Construcția propusă pentru modernizare are regim de înălțime Demisol + Parter + Etaj, înprezent este clădire neutilizată și se dorește transformarea acesteia în spital (secție oncologie) cu 53 de paturi de spitalizare, după cum urmează:

  – 50 de paturi pentru spitalizare zi și noapte;

  – 3 paturi spitalizare de zi.

  Spitalul va avea inclusiv 17 fotolii terapeutice, prevăzute cu instalații de perfuzare.

  După finalizarea lucrărilor, în acest imobil se vor asigura servicii medicale în regim de ambulatoriu, spitalizare continuă și spitalizare de zi. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.„Continuăm lucrările la noul spital de Oncologie al Aradului! Am aprobat devizul general, la solicitarea constructorului, pentru actualizarea salariilor persoanelor care lucrează pe acest șantier. Avem o investiție totală în valoare de peste 13 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Astăzi se lucrează la instalațiile electrice și sanitare, la realizarea plăcii din beton de la demisolul clădirii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 3 paturi de spitalizări de zi? Mult prea puțin. Iar toată clădirea este una veche, fără circuite și care nu a fost construită cu idea de a fi un spital. Încă o prostie de investiție negândită și electorală în Arad care nu rezolva absolut nimic. Nu se face laborator de radioterapie, brahiterapie sau medicina nucleara, totul e in zadar. Doar o zugrăveala și niște prostii într-o clădire depășită moral și fizic de un secol. Ăsta e Aradul anului 2020 al ăstora, alte județe construiesc măcar clădiri specifice de unități spitalicești in zone unitate făcând campusuri medicale, aici se renovează o clădire veche și se consideră realizare. Catastrofal

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.