duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Document falsificat, depistat la frontieră

  de - | 21 noiembrie 2016, 1:19 PM | Nădlac | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat, cetățean român, care a încercat să iasă ilegal din  ţară folosindu-se de un document de identitate falsificat, deoarece îl pierduse pe al lui. 

  În data de 19.11.2016, ora 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o persoană de sex masculin, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate purtând însemnele autorităţilor din România.

  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind înlocuită fotografia, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este Mihai C., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Constanţa. Cartea de identitate prezentată a fost eliberată de autorităţile române pe un alt nume şi declarată pierdută.

  Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul falsificat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi a recurs la această metodă pentru că şi-a pierdut documentele sale.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei lui Mihai C. şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, fals intelectual şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.