Asociația „Aradul Civic” anunță protest în fața Catedralei de la Podgoria, sâmbătă, împotriva războiului din Ucraina

  de Special Arad | 16 March 2022, 3:56 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. „Sâmbătă 19 martie, de la ora 17:00, în fața Catedralei Sfintei Treimi din zona Podgoria va avea loc o manifestație împotriva războiului din Ucraina și a lui Putin.

  Societatea civilă arădeană lucrează de două săptămâni la foc continuu pentru a veni în ajutorul refugiaților care ne-au tranzitat cu miile orașul. Sâmbăta aceasta facem apel la adunare, pentru a cere oprirea războiului, din solidaritate pentru ucraineni și pentru arădenii implicați.

  Este un gest comun al orașelor europene prin care își manifestă susținerea pentru Ucraina în această situație dificilă, dar și poziția fermă împotriva oricăror acte care limitează libertatea statelor lumii.

  Ne alăturăm demersului și îi invităm pe toți cei care cred în pace și doresc să trimită un semnal puternic pentru încetarea acestui război injust, neprovocat, care ucide zilnic oameni nevinovați!

  Cerem Rusiei să pună capăt masacrării vieților nevinovate ale civililor ucrainieni, mulți dintre ei, copii!!

  Participarea fiecăruia la protest semnifică comemorarea victimelor și solidarizarea cu cetățenii ucrainieni și ruși care se pronunță pentru soluționarea nonviolentă a crizei și evitarea escaladării conflictului.

  Imagini de la această manifestație vor fi postate pe rețelele de socializare din toate orașele participante folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine.

  Ca români, cetățeni și autorități, ne facem în fiecare zi datoria de a sprijini refugiații din țara vecină, Ucraina: familii dezrădacinate, despărțite, oameni ce fug disperați din calea războiului lăsându-și în urmă agoniselile și patria. Chinul lor este prezent și viu pentru noi. Acești oameni năpăstuiți de urgia dezlănțuită la Kremlin se pot baza pe noi iar noi ne putem baza unii pe alții.
  Prezentul protest e o mișcare civică: nu are afiliere politică, nu este determinat de organizații politice sau instituții ale statului român, nu poate fi revendicat de lideri politici ai partidelor”, anunță Asociația Aradul Civic.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.