Doar două localități arădene pe prima listă a AFM. Acestea vor primi o finanțare nerambursabilă în vederea iluminatului stradal cu LED

  de - | 17 septembrie 2020, 9:33 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Primăriile pot cere până la un milion de lei pentru înlocuirea corpurilor de iluminat public care au consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcționează pe bază de becuri LED, stabilește un ordin al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), apărut la începutul lunii iunie. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat marți prima listă cu dosarele aprobate în cadrul Programului Iluminat Public – sesiunea 24 iulie – 22 septembrie 2020.

  Mai exact, după cum apare într-un comunicat al AFM, prima listă cu dosarele aprobate în cadrul Programului Iluminat Public conține numele a 27 de localități care “vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED” și poate fi consultată aici. Din județul Arad, pe listă sunt incluse localitățile Șagu și Brazii.

  Potrivit Ordinului MMAP nr. 1.162/2020, documentul care a introdus finanțarea, primăriile pot îmbunătăți sistemul de iluminat public, accesând fonduri nerambursabile, de până la un milion de lei. Cheltuielile aferente modernizării făcute de fiecare primărie pot fi acoperite în proporție de 90% și se acordă în funcție de numărul de locuitori, după cum urmează:

  • maximum 500.000 lei – pentru localitățile cu populație de până la 4.000 locuitori;
  • maximum 1.000.000 lei – pentru localitățile cu populație de peste 4.001 locuitori.

  Numărul de locuitori luat în considerare este cel determinat la ultimul recensământ publicat pe site-ul Institutului Național de Statistică.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.