Doar 17 dintre 47 oameni ai străzii au acceptat să fie duși la Adăpostul de noapte. DDAC și Poliţia Locală fac apel la societatea civilă pentru sesizări

  de Special Arad | 27 februarie 2018, 11:21 AM | Știri Arad

  0

  Începând de sâmbătă, 24 februarie, odată cu intrarea în vigoare a avertizării ANM de cod galben de ger, Direcţia Generală Poliţia Locală împreună cu Direcția de Asistență Socială au demarat o amplă acţiune pentru depistarea persoanelor fără adăpost din Arad. Din păcate, din cele 47 persoane legitimate, numai 17 au acceptat să fie conduse la Adăpostul de noapte situat pe strada 6 Vânători, nr. 55 unde au primit câte o masă caldă şi au putut înnopta în condiţii decente. Alţi 3 minori au fost conduşi la Centrul „Morcoveaţă” situat pe strada Udrea.

  De altfel, în perioada următoare, Poliţia Locală împreună cu Direcția de Asistență Socială Arad vor intensifica anchetele pe teren. Echipele mixte vor încerca să îndrume un număr cât mai mare de oameni ai străzii către Adăpostul de Noapte. Capacitatea acestuia  este de 50 de locuri, dar dacă situația o impune se pot suplimenta până  la 80 de locuri,  chiar și mai mult.

  În acest sens, Direcţia de Asistenţă Socială şi Direcţia Generală Poliţia Locală fac apel și la societatea civilă arădeană să sprijine demersurile instituțiilor implicate, iar dacă sesizează persoane aflate la nevoie, să apeleze următoarele numere de telefon:

  Adăpostul de Noapte – Telefon: 0257/214988


  Poliția Locală – Telefon: 0257/939

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.