DNA trimite în judecată doi reprezentanți ai UTA Arad sub acuzarea de dare de mită pentru promovarea unei echipe de fotbal în Liga 1

  de Alin Olteanu | 12 mai 2021, 4:23 PM | Știri Arad

  1

  DNA informează miercuri că a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 3 persoane acuzate de dare de mită pentru promovarea unor echipe de fotbal în Liga I.

  Procurorii susțin că în cursul lunii mai 2017, doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad (știm că în 2017 au fost chemați la audieri patru reprezentanți ai clubului UTA: Alexandru Meszar, Claudiu Drăgan, Dorin Stana și Decebal Codruț Grădinariu), prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

  În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, ar fi promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

  Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.

  În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

  Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

  Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

  Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Suntem “șocați”.
   Te mai miri de ce acest club nu găsește investitori de Doamne ajută. După marele Ionuț Popa iată apar alți crai la orizont. Tre’ să mai iasă domnu’ Dănilă să ne explice că de fapt și pe dincolo….

   Vai de steaua acestui club.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.