duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DNA l-a pus sub acuzare pe Alexandru Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

  de - | 16 decembrie 2019, 8:45 AM | Naţional

  1

  Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, transmite G4Media citând surse apropiate parchetului anticorupție.

  În replică, Alexandru Cumpănașu afirmă că a fost chemat la DNA pentru a fi audiat într-un dosar care vizează un proiect al SNSPA, însă precizează că nu a mințit în privința studiilor sale și doar universitatea trebuie să răspundă cu privire la legalitatea angajării. Acesta anunță că îl va da în judecată pe Remus Pricopie.

  Procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

  În declarația de avere publicată cu ocazia candidaturii la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a declarat că a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA în 2018 și alți 4.900 lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare.

  Anul trecut, Cumpănașu a încasat și peste 580.000 de lei, iar soția lui, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului său, Asociația pentru Implementarea Democrației.

  Citește mai multe detalii cu click aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. M-i se increteste parul cand citesc ca x sau y a mintit.In Romania(si nu numai) minciuna a devenit un sport national.Ce parere aveti ca toti cei care fac promisiuni ,ferme’ intr-o campanie,sau se pregatesc sa ocupe niste pozitii de mare raspundere,sa fie trecuti anual prin teste foarte amanuntite(inclusiv poligrafice si chiar din cele ,vechi’,injectabile) pentru developa daca nu si-au onorat promisiunile din motive conjuncturale,sau efectiv au mintit pentru a-si mentine un statut,manipuland opinia publica.O atitudine mai corecta exista ín perioada „ceausista”,cand nu ,intrau ín jocul de-a minciuna’ asa multi oameni.Propaganda oficiala era una(toti stiau ca se minte la capitolul realizari) iar relatiilor interumane alta.Daca cineva ,o lua razna’ prea des,era aratat cu degetul:Uite mincinosul!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.