joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  DNA a descins la Arad! Operațiunea vizează obținerea ilegală de subvenții de la Uniunea Europeană

  de - | 5 august 2021, 4:55 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Operațiune de proporții a DNA Timișoara – astăzi, procurorii anticorupție și polițiștii de la DGA au făcut 11 percheziții în județele Timiș, Caraș Severin și Arad într-un dosar în care este investigat modul în care a fost pus la cale un alt mecanism de fraudare a subvențiilor europene pentru animale, scrie pressalert.ro.

  După ce DNA Timișoara a finalizat ancheta legată de modul în care s-au obținut ilegal sume uriașe pentru vaci de rasă, acum s-a trecut la oi. Pentru conservarea rasei țurcană, Uniunea Europeană a decis să acorde subvenții pentru fiecare berbec cu origini confirmate.

  În România sunt doar câteva asociații care pot emite astfel de certificate.

  Pentru fiecare oaie, anual, se primește o subvenție de 18 euro, calculele fiind făcute pentru 35 de oi la fiecare berbec certificat. Ulterior, toate oile născute erau considerate având origine controlată și se primeau anual subvenții de la Uniunea Europeană.

  CITEȘTE TOATE DETALIILE CU CLICK PE PRESSALERT.RO

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.