„Divertismentul sacru” al lui Sabin Drăgoi, de sărbătoarea Unirii Principatelor Române la Filarmonică

  de [email protected] | 17 ianuarie 2021, 1:25 PM | Cultură

  0

  Ziua Unirii Principatelor Române (24 Ianuarie) va fi sărbătorită puțin mai devreme la Palatul Cultural, pe 21 ianuarie, ora 19, cu o nouă colecție de muzică simfonică românească, ce reprezintă o premieră pentru artiștii Filarmonicii Arad.

  Filarmonica Arad propune melomanilor arădeni o întâlnire cu pagini simfonice de patrimoniu, creații fabuloase ale uneia dintre cele mai robuste personalități culturale românești: Sabin Drăgoi.

  Răsplătit în 1928 cu premiul George Enescu pentru divertismentul său rustic, partitura care a creat o modă românească după apariția sa, Sabin Drăgoi demonstrează în paginile fiecărei creații pe care a semnat-o ulterior, o imaginație lipsită de egal: mai întâi, inspirat de modelul enescian, creează propriul dixtuor; apoi, ca pasionat cercetător și descoperitor de folclor, fixează în ramele unei suite simfonice ceremonialul unei petreceri populare; și nu în ultimul rând, după cum i-a și mărturisit unuia dintre prietenii cronicari din vremea sa, retras în „lumea sa de chimere și de sunete, din plăcerea de a scrie muzică”, a îndrăznit să lase lumii un prohod bănățean, în forma clasică și pură a lui Bach, pe care l-a denumit, simplu, „Divertisment sacru”.

  Dirijor: Cristian Neagu
  În program:
  Sabin Drăgoi:
  Divertisment rustic p.I;
  Dixtuor cu pian p.a.;
  Petrecere populară p.a.;
  Divertisment sacru;

  Pentru cei care doresc să participe la eveniment, biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform următorului program:

  · Luni 09:00 – 13:00
  · Marți 09:00 – 13:00
  · Miercuri 12:00 – 16:00
  · Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  · În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  Informații la numărul de telefon: 0730.643.695

  Prețul unui bilet este 22 lei, cu reducere pentru pensionari, studenți (11 lei) și elevi (6 lei).

  Celor care și-au achiziționat abonamente în stagiunea 2019 -2020, vor putea să le utilizeze până la epuizare în actuala stagiune de concerte.

  Accesul publicului va fi posibil în intervalul orar 18:00 – 18:45, în limita a 144 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19. Intrarea și ieșirea se va face pe culoare separate, delimitate, fără a staționa pe hol. La intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.