duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Diva filmelor italiene, Monica Vitti, a murit

  de - | 2 februarie 2022, 2:29 PM | Film | Internaţional

  1

  (foto: TCM)

  Îndrăgita actriță italiană, Monica Vitti, a murit astăzi. Anunțul a fost făcut de Walter Veltroni pe rețeaua de socializare Twitter.

  „Roberto Russo, partenerul său din acești ani, îmi cere să comunic că Monica Vitti nu mai este. O fac cu mare tristețe, afecțiune, regret”, a scris Veltroni.

  Maria Luisa Ceciarelli (acesta fiind numele ei adevărat) s-a născut la Roma, pe 3 noiembrie 1931, iar în urmă cu câteva luni a împlinit 90 de ani. A fost o actriță emblematică a cinematografiei italiene, dar și-a oprit cariera din 2001. A fost muza lui Michelangelo Antonioni și regina comediei italiene alături de Alberto Sordi.

  A fost aleasă de două ori membră a juriului filmelor de lungmetraj la Festivalul de Film de la Cannes, în 1968 și 1974.

  Vestea morții Monicăi a ajuns și la Festivalul de la Sanremo 2022: conferința de astăzi s-a deschis cu acest anunț trist.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.