Tragedia familiei Bradin – accident, ghinion sau partea a doua a filmului „Moartea domnului Lăzărescu”

  de Special Arad | 11 august 2014, 3:00 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Știrea seacă. Alertă, luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean, după ce pacientul Dorel Bradin (60 de ani), internat la Secţia Neurologie, a dispărut, pur şi simplu. Familia este disperată și așteaptă informații la numărul de telefon 07… Colegii de salon au povestit că bărbatul a ieşit spunând că merge la toaletă, însă a luat-o în direcţia opusă. Spitalul a anunțat Poliția. Unii susțin că starea mentală a acestuia nu era tocmai integră. Alții bagă mâna-n foc că omul era absolut conștient.

  După două săptămâni bolnavul dispărut din Spitalul Județean Arad a fost găsit mort în apropierea Centrului de Dirijare a Zborurilor Arad, într-o stare de avansată putrefacție. De fapt, era lângă gardul ce desparte CDZ de o hala industrială a fostei ARIS, un gard pe care CDZ l-a dotat cu o mulțime de camere de supraveghere orientate, probabil, toate, spre cer… Practic, Dorel Bradin a murit în aceeași zi în care a dispărut. A plecat din spital dimineața și medicii spun că ar fi murit noaptea. Echipa de la Criminalistică, prezentă la fața locului după găsirea acestuia (de către un angajat al CDZ) a fost șocată. Rezultatul sec al autopsiei: infarct.

  Oare?

  Ce șanse sunt să-ți duci părintele grav bolnav la spital și să moară? Există prea multe răspunsuri la această întrebare și de aceea nici nu încercăm unul. Dar, ce șanse sunt să-ți duci părintele la spital, grav bolnav, după două zile să dispară și după DOUĂ SĂPTĂMÂNI să fie găsit mort în niște bălării? Ei bine, răspunsul la această întrebare am încercat să-l aflăm și noi, reconstituind, aproape pas cu pas internarea, cauzele, dispariția, căutările și găsirea unui OM. N-am beneficiat de sprijinul familiei pentru că fiul a refuzat să discute cu noi, încercând să păstreze, poate, o anumită imagine a celui care a fost, pentru el, tatăl, Dorel Bradin. Am înțeles și respectăm dorința nerostită a fiului. Ne vom ocupa însă de alții.

  Ei bine, dacă e să cităm pasaje din documentarele de pe Discovery Channel, a fost un concurs de împrejurări negative. Dacă e să cităm replici din „Moartea domnului Lăzărescu”…, mai bine nu!

  Un pantof dincolo de gardul CDZ

  Înainte însă de a vă lăsa să urmăriți materialele video în care apar interviuri cu toți factorii implicați în această dispariție/căutare/găsire a lui Dorel Bradin, trebuie să vă spunem că pentru noi, cel mai interesant aspect – totuși, ținut la secret de cei care trebuiau (sau nu???) să-l facă public – este că un pantof al decedatului a fost găsit în curtea CDZ, celălalt rămânând pe piciorul acestuia. Când a fost găsit, era căzut cu spatele pe pământ. Cum a ajuns acest pantof dincolo de gradul de trei metri al instituției militarizate și dotate cu camere de supraveghere profesionale, care se declanșează la cea mai mică adiere de vânt (o figură de stil forțată, dar totuși explicativă)? Cum? A fost cumva omul în curtea CDZ? A aruncat el pantoful acolo? L-au aruncat alții? De ce a fost găsit abia după două săptămâni? Au fost respectați toți pașii unei căutări cum scrie în carte? Întrebări, întrebări, întrebări. Prea multe întrebări și prea puține răspunsuri oficiale.

  Dosarul, din informațiile pe care le deținem, nu este închis la această oră și, pe cale de consecință, o să vă ținem la curent. Până atunci urmăriți materialele video și scrieți-ne părerea dumneavoastră.

   
  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.