miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Discuții la CJ despre introducerea gazului în Sebiș, Bârsa, Beliu și Bocsig

  de Special Arad | 16 februarie 2022, 4:44 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consiliul Județean (CJ) Arad a găzduit astăzi o întâlnire pe tema introducerii gazului în localitățile Sebiș, Bârsa, Beliu și Bocsig. Președintele Iustin Cionca s-a întâlnit cu primarii Cristian Feieș (Sebiș), Teodora Abrudean (Bocsig), Emanuel Horhat-Coraș (Beliu) și aparatul tehnic al Consiliului Județean pentru a identifica varianta tehnică optimă în vederea realizării acestui proiect. În urma discuțiilor, s-a decis înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), care să cuprindă cele patru unități administrativ-teritoriale.

  „Ne-am întâlnit la Consiliul Județean pentru a discuta oportunitatea de a înființa rețele de gaz în localitățile noastre. După discuțiile avute, am luat decizia înființării unei ADI, care să cuprindă orașul Sebiș și cele trei comune, în vederea obținerii finanțării pentru realizarea acestui proiect, în scopul îmbunătățirii vieții pentru comunitățile noastre. Vom ataca mai multe axe de finanțare, inclusiv fonduri europene sau guvernamentale”, a declarat Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș.

  Primarul comunei Beliu, Emanuel Horhat-Coraș, a subliniat importanța acestui proiect pentru atragerea de noi investitori: „Realizarea acestui proiect va aduce un plus de confort pentru cetățenii din zonă și va contribui la atragerea de noi investitori. Am ales varianta constituirii ADI, deoarece conform normativelor programelor de finanțare am putea obține un punctaj superior și, astfel, maximizăm șansele pentru a obține fondurile necesare”.  

  Teodora Abrudean, primarul comunei Bocsig, a adăugat: „Pentru a facilita obținerea de fonduri, am hotărât să înființăm o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, pentru a putea depune cereri de finanțare în vederea înființării rețelelor de gaz. Într-o primă etapă, vom înființa ADI, iar, ulterior, vom depune documentele necesare pentru a obține finanțarea, sperăm noi, pe Programul Național «Anghel Saligny». În cazul în care nu vom obține finanțare pe acest program, vom căuta alte surse de unde putem atrage fonduri nerambursabile”.
  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat: „Îi apreciez pe doamna și domnii primar pentru ambiția de care dau dovadă în realizarea acestui proiect. Avem exemple de bune practici în județ și sunt convins că și această investiție va fi realizată cu succes. Sunt partenerul acestui proiect și îmi doresc ca arădenii din comunitățile respective să beneficieze cât mai curând de această utilitate”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.