Directorul DSP și președintele CJA prezintă situația la zi a epidemiei de Covid-19 pe raza județului Arad

  de Special Arad | 29 aprilie 2020, 2:33 PM | Administraţie | Coronavirus | Sănătate

  5

  Președintele CJA, Iustin Cionca, și directorul DSP Arad, Horea Timiș, au prezentat astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Arad, o serie de date și statistici referitoare la COVID-19, în județul Arad, cu data de referință 28 aprilie.

  Potrivit informațiilor furnizare de directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, situația la nivelul județului, la data mai sus menționată, se prezenta după cum urmează (* menționăm că potrivit raportului oficial GSC publicat astăzi, la ora 13:00, numărul se ridică la 550 de arădeni testați pozitiv):

  • Persoane pozitive: 527
  • Persoane decedate: 54
  • Persoane aflate în carantină: 327
  • Persoane aflate în izolare: 303
  • Număr total de teste efectuate: 5234

  În ceea ce privește SITUAȚIA SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ, situația era următoarea:

  • Tot personalul spitalului a trecut printr-un test PCR;
  • În prezent, 118 cadre medicale sunt depistate pozitiv;
  • 12cadre sunt internate;
  • 19cadre medicale sunt autoizolate, în curs de testare (asimptomatice);
  • 44cadre medicale sunt autoizolate după externare;
  • 44cadre medicale s-au reîntors în activitate;
  • 1cadru medical a decedat (DZ, obezitate).

  Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a subliniat încă o dată meritul și implicarea comunității în sprijinirea luptei contra COVID-19:  Județul Arad este printre județele în care comunitatea locală s-a alăturat administrației, în sprijinirea sistemului medical, în lupta contra COVID-19. Au fost zile, săptămâni și luni grele, în care am trăit cu toții o experiență nemaiîntâlnită. Și am constatat că arădenii sunt uniți, că arădenii se sprijină reciproc și sar în ajutor, atunci când situația o cere. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, am asistat la o mobilizare exemplară a mediului de afaceri, a ONG-urilor, a asociațiilor sau a oamenilor simpli, bisericilor, mediului universitar și preuniversitar, care au decis să ajute, după posibilități, sistemul de sănătate arădean, să-și ajute semenii. Sunt impresionat că județul nostru s-a mobilizat într-o asemenea măsură. Arădenii au strâns suma de 1,9 milioane de lei, care a fost completată de contribuții în natură, de lucrări diferite, executate de firme de specialitate sau voluntari, de donații de produse, de forță de muncă, oferite cu mare generozitate de mediul de afaceri arădean. Având în vedere că o parte dintre firmele, societățile juridice, asociațiile sau persoanele care au făcut donații au solicitat să fie anonime, nu publicăm o listă nominală, dar le suntem în egală măsură recunoscători, pentru că orice sprijin în acest moment istoric, dificil pentru spitalul județean, dar și pentru Arad, reprezintă un gest binevenit. La toate acestea, Consiliul Județean Arad a alocat suma de 34 milioane de lei, bani necesari pentru achiziția de echipamente medicale și  sanitare”, a declarat președintele CJA, Iustin Cionca.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Afișați datele pe site-ul CJA, la naiba, fiincă știm să citim și ne silă să vă vedem în spațiul public. Nu avem nevoie de un analfabet din curul Pecicăi să ne citească și lăsațivă de aceste campanii ieftine de imbunătățire a imaginii!!! Știm foarte bine câte parale faceți mă!!! Nu iese pe sticlă CUCUL de la Cotorceni în fiecare zi să ne spună ce tare este El?! Mai trebuie să ne spuneți și voi cât de bine ați luptat voi cu corona?
   .
   Când PSD-ul anunța mărirea pensiilor le-a sărit la beregată cocoșatul de la Sibiu „că iresponsabili … că populiști … că Bugetul nu este real ci este artificial umflat” … etc. etc … doar tâmpenii! Acum că „Guvernul Meu” în timp de Corona și cu alegerile din toamnă bătând la ușă, hop că sunt bani și se poate face majorarea. Cine sunt mă populiști acum??? Vreți să acoperiți tunurile trase pe timp de pandemie?

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Toți s-au mobilizat exemplar mai puțin voi, incapabilii, corigenții, repetentii, absolvenții de licee tehnologice și facultăți făcute la seral ajunși pe linie de partid în funcții de conducere al județului și care sunteți cancerul județului și municipiului de cel puțin 10 ani.

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Care e misterul???Daca este..
   .!!!Familiei careia i-a decedat o persoana draga in spitalul din Arad,i se interzice categoric,prin cei de la pompe funebre(se stie) savarsirea oricarei slujbe de ,,stalpi”-priveghi,ci doar o scurta slujba la mormant?Aceasta,indiferent daca a murit sau nu,de Covid?!Oare exista un temei medical sau asistam la o adevarata bataie de joc din partea acestor coVIZI de inima,bun simt,compasiune,respect,etc.

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Păi presupun ca cele 5000 de teste au fost efectuate doar personalului medical…La nivel de țară sunt realizate 150 000, iar la noi, care stam bine in top doar 5000?
   PS, stam acasa fara venituri, școli, grădinițe închise, copii acasa, iar printre blocuri totul e o veselie si o petrecere, cu copii, vârstnici, adulți. Nici nu stiu de unde a apărut atata lume…
   Face cineva ceva?

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.