duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Directorul DSP Arad: „Nu mai există niciun pericol la Liceul German” | Video

  de Lucian Dănilă, Raluca Medeleanu | 21 ianuarie 2020, 2:29 PM | Administraţie | Topic special

  2

  Constantin Cătană, directorul DSP Arad, s-a întâlnit cu reprezentanții mass media, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Clinic Arad, pentru a oferi lămuriri cu privire la situația de la ora actuală la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn”, dat fiind faptul că ieri s-au prezentat la spital mai mulți elevi, patru dintre aceștia fiind chiar internați.

  Potrivit directorului DSP, la ora actuală nu se poate face nicio corelare între starea de sănătate a elevilor internați ieri la spital și dezinsecția efectuată în data de 13 ianuarie în unele săli de clasă a unității de învățământ. Mai mult, acesta a spus că dintre cei care s-au prezentat luni la spital se află și elevi care studiază în săli de clase în care nici măcar nu s-a efectuat deratizarea.

  Astfel, la ora actuală, potrivit Direcției de Sănătate Publică Arad, nu există niciun pericol la Liceul German, orele desfășurându-se în condiții normale, lucru aprobat de întregul Comitet pentru situații de urgență. Faptul că elevii s-au prezentat la spital ieri se pare că are de a face cu faptul că aceștia au fost sfătuiți ca pentru orice senzație de disconfort să se prezinte la un control medical, pentru a elimina orice fel de suspiciune legată de vreun pericol. Totuși, simptomele pe care le-au avut elevii internați ieri nu au legătură cu dezinsecția (de exemplu, unul fiind cu enteroviroză).

  Reamintim că probele ridicate de echipa specializată a ISU Arad din clădirea de pe str. Posada au fost trimise în 13 ianuarie la Timișoara, rezultatul acestora încă nu a fost comunicat, iar ieri, 20 ianuarie, s-au ridicat noi probe din clădirea de pe Calea Timișorii, care au fost și acestea trimise pentru analize.
  În ceea ce privește curățenia efectuată în sălile de clasă de la German, aceasta s-a efectuat de marți până vineri, iar în weekend s-a realizat exclusiv aerisirea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mint de ingheata apele. De unde sa stie fraierii ca in unele clase nu s-a curatat, ca erau bancile lipicioase ieri dimineata. Si ca sacii cu lucruri contaminate au ramas in clase asa ca unii dintre copii si-au luat lucrurile carantinate inapoi?
   Lasa ca le dau nutret pentru prosti, sa dea bine la TV, ca doar tre’ sa protejam pe baietii jmecheri, acus’ vin alegerile…

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Birocrati ….nu fac altceva decat sa stea in acele birouri platite din bani publici…cate 8 oameni intr-un birou si care „controleaza” din varful pixului ceea ce ar trebui controlat.A plans acest individ cu lacrimi de crocodil cand l-au schimbat….PENIBIL…mister…o armata de toape si foste asistente care nu erau in stare sa faca o perfuzie isi freaca poponeata de pe un scaun pe altul.Ceea ce avem aici este un exemplu clar de miserupism clasic.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.