Update Dintr-un magazin online de top, EMAG a ajuns jos, jos de tot…. Compania a reacționat!

  de Alin Olteanu | 25 ianuarie 2017, 3:11 PM | Recomandările editorilor | Reportaj

  16

  Titlu principal (25.01.2017): Dintr-un magazin online de top, EMAG a ajuns jos, jos de tot…. E de nerecunoscut!

  Emag e unul dintre cei mai importanți comercianți din domeniul online. Are ani buni în „spate” și pot spune că sunt și eu unul dintre „amicii” vechi ai acestui magazin. La început, în urmă cu vreo șapte-opt ani, când mi-am cumpărat un televizor de pe emag (făcându-mi soția să-mi pună o serie lungă de întrebări cu privire la siguranța unei asemenea comenzi pe internet) am fost foarte mulțumit. Am recomandat magazinul multor prieteni și anticipam încă de atunci ce importanță o vor avea vânzările online și cât de „mare și important” va ajunge emag.

  Au trecut anii, cumpărăturile pe care le-am făcut folosind emag.ro s-au înmulțit. Și chiar am fost mulțumit până la finalul anului trecut. De-atunci am început să-mi pun întrebări cu privire la profesionalismul și seriozitatea celor de la emag.

  În octombrie sau noiembrie 2016 am comadat o plită electrică. Am reușit să intru în posesia ei după mai multe zile de la termenul promis de emag. Și zic „am reușit” performanța de a primi plita, datorită faptului că m-am deplasat eu la sediul Fan Curier pentru a ridica produsul. Dacă nu, probabil că așteptarea mea ar mai fi durat… iar la final aș fi primit veșnicele scuze că „am avut mult de lucru” sau e vorba de un „angajat neserios pe care l-am dat afara”.  Dar, despre Fan Curier cu o altă ocazie, că e mult de vorbit și despre modul acestora de a „opera”.

  Constatând – cu ajutorul unui meșter electrician – că am ales plita greșit, fiind una de prea mare putere raportat la instalația electrică pe care o am acasă, am ales să o retrimit la emag, solicitând acest lucru prin intermediul unei cereri online. Am așteptat o săptămână, nu avenit nimeni să o ridice. Am sunat la magazin, unde o voce călduță (școlită pentru a fi în domeniul vânzărilor) mi-a explicat că nu e vina lor, ci a celor de la Fan Curier, cu care au probleme în ultima vreme (existând reclamații în acest sens). Mi-a promis că se va rezolva urgent. Ei bine… așa de bine s-a rezolvat încât, după încă o săptămână, plita se afla împachetată la mine pe hol. Nimeni nu a venit după ea. După alte câteva zile, nervos, am sunat la emag și le-am cerut să îmi anuleze cererea de retur. O dorea un prieten.  Cum ar veni.. tot răul spre bine.

  Dar profesionalismul emag.ro s-a „prăbușit” azi. În totalitate pentru mine. Când am comandat produse cu prilejul „Black Friday” nu am avut pretenții la termenul în care ajung. Însă, în 19 ianuarie, în urmă cu șase zile, atunci când am comandat un laptop și geanta aferentă, am primit ca termen de livrare 21-23 ianuarie 2017. Fiind vorba de un produs cu care îmi fac treaba zi de zi, indispensabil oră cu oră deoarece e munca mea, m-am gândit bine și l-am comandat. În ultima zi, 23 ianuarie, nimic. Am sunat, mi-a răspuns din nou o voce bine-pregătită, care mi-a explicat că produsul o să fie trimis „cât de repede”. Și-a cerut scuze… că una, că alta…

  Astăzi… am sunat din nou pentru a-i întreba pe cei de la emag.ro de ce își bat joc de clienți, mințind cu nerușinare în legătură cu termenele de livrare ale produselor. Ia auziți ce răspuns fantastic am primit de la un operator: „Îmi apare aici că nu v-a fost trimis laptopul deoarece nu avem geanta. Trebuie să ne vină gențile și după aceea… Nu vă pot spune un termen. Dar oricum, ce v-am dat noi e termenul minim în care trimitem comanda” . I-am explicat că nu scrie „termen minim” ci estimativ de livrare, și am fost contrazis: „Minim!”. Nu am vrut să mă cert cu bietul operator… cine știe câte „de-astea” cu scuze trebuie să producă mai nou, zi de zi, oră de oră, pentru angajatorul său, EMAG.ro. Dar dacă priviți mai jos, puteți constata că nu e vorba de un termen minim, ci de un termen concret. Iar cine cumpără de pe emag.ro știe bine la ce face referire acest termen.

  termen emag

  În fine… stau și aștept. Vreau să văd când mă va suna și pe mine cineva de la emag, altcineva decât un operator, un superior al acestuia, pentru că i-am rugat să o facă declarându-le intenția de a scrie ce s-a întâmplat. Asta așa ca… aviz amatorilor! Sunt chiar curios dacă mă sună să își ceară scuze sau să conteste cele scrise mai sus. Mă aștept, mai nou, la orice din partea lor. Cum spuneam în titlu, mai ales după explicațiile de azi dimineață, au ajuns jos, jos de tot.

  Oricum, chiar mi-e teamă că după ce o să primească gențile pentru laptop-uri o să le lipsească și banda scotch cu care să împacheteze produsele…

  P.S. 1. Promit să vă spun când apar cu produsul la ușă sau dacă sună cineva din partea emag.ro la redacția Special Arad.

  2. Povestea de mai sus este dedicată sută la sută amatorilor de cumpărături online, cărora nu le doresc să-și consume nervii la fel ca mine.


   

  UPDATE:

  În urmă cu 20 de minute am fost contactat de un reprezentant al companiei emag.ro. În ciuda tuturor celor care au postat mai jos mesaje in care eram acuzat că aș dori cine știe ce din partea emag (de parcă nu aș achita ceea ce am comandat), sau că am făcut presiuni „perverse”, vă spun că și-au cerut scuze. Speram asta… măcar. Mi-au spus că au ascultat convorbirile telefonice pe care le-am avut încă de anul trecut, că am procedat într-un mod corect (le-am spus doar ieri că sunt jurnalist și vreau să scriu și de aceea doresc să fiu contactat), că aveau timp să reacționeze, dar că, din varii motive, nu au făcut-o. Mi-au explicat ce s-a întâmplat, și-au cerut din nou scuze pentru că nu am fost contactat să mi se explice situația și să se găsească o cale de mijloc. Și, da, în ciuda postacilor, mi-au oferit și un discount pentru a repara, într-un fel, situația.

  Nu știu dacă, în cazul în care nu aș fi publicat cele întâmplate, aș fi fost contactat azi. Dar, s-a întâmplat… și am găsiit de cuviință, urmare modului în care mi s-a explicat situația, să le accept scuzele. Produsul urmează să-mi fie livrat sâmbătă și, cel puțin în discuția telefonică pe care am avut-o, comportament emag a fost cu totul altul decât cel de mai sus.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Confirm cele din articol.

   Emag au ajuns la un nivel foarte jos, in special dupa perioada black friday. Colaborarea lor cu Fan Curier (una din cele mai nesimtite firme de curierat) a amplificat declinul companiei.

   Dezavantaje majore:
   – livrari intarziate
   – livrari gresite
   – livrari incomplete
   – firma de curierat se asteapta sa fii tu la dispozitia lor, nu invers

   Sfat pretios: amenintarea cu reclamarea la OPC, respectiv cererea de a discuta cu superiorii.

   +13 voturi
   +1
   -1
  2. PC GARAGE cam aceasi oala , totul ii perfect pana ai deaface cu retururi , am cumparat un led 2500 ron , totul bine frumos cutia impecabila el la fel , dupa 2-3 ore ca venea de la -10 grade desfac cutia din nou il aprind si soc ecranul spart , dar se vedea fisura doar aprins cu el stans era perfect. Ca sa nu o mai lungesc doar cu amenintari cu tribunalul au mai facut sa mil inlocuiasca , cu toate ca sunt client GOLD cu rulaj de 10.000 euro pe an. Nu recomand la nimeni sa cumpere lucruri fragile online ca pot pati ca si mine cu 2500 ron dati si doar dupa vreo luna s-a rezolvat tambalaul cu amenintari in tribunal si cu print screnuri dovezi ,etc. Iar de cei de la curier jalnic am un amic , mi-a povestit multe mai bine ma abtin. Coletele doar se arunca nu se si prind in mana sa stiti sigur.

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Plângere la Anpc, iar apoi eMAG va dori sa soluționeze amiabil litigiul, alocandu-va în cont, doar dacă sunteți de acord pentru a stinge litigiul, o suma de bani. Inclusiv și aceasta suma o puteți cere mai mare și se accepta. Eu asa am rezolvat. Am sfătuit și prietenii care au procedat la fel.

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Asa fac intotdeauna oamenii care nu au treaba cu comertul online. Mereu vor exista critici, nemultumiri, ca doar asa e romanu, vrea ceva si il vrea acum.

   pentru domnul cu parfumul de mai sus, cati bani ati dat pe el la emag si cat ati dat pe parfumul pe care il aveati acasa ? ca sa oferi parfumuri la 100 d ml la pret de 60-70 de RON, inseamna ca ai achizitionat un lot ce a stat mai mult in depozitul firmei producatoare si astfel iti permiti sa il vinzi mai ieftin.

   marea majoritate a problemelor magazinelor online sunt datorate de curierii care au constant probleme in livrarea produselor (romaneste ce naiba).

   dar voi toti, acesti pseudo jurnalisti care amenintati cu scrierea de articole denigratoare doar ca sa obtineti beneficii. In momentul in care primiti vouchere sa va faceti cumparaturi va schimbati total parerea.

   Daca as fi in locul lor ti-as spune sa te duci tare.

   Intotdeauna e usor sa comentezi din spatele unei tastaturi iar voi, bloggerii vietii, sunteti campioni la plans si lamentat.

   --5 voturi
   +1
   -1
  5. Ce articol mizerabil. Cum poti sa jignesti in asemenea hal ? Atat de contradictoriu? Cand ai fost multumit era magazin de top iar de cand nu mai esti multumit e “jos jos jos”! Ar trebui sa iasa emag cu cifrele sale si sa iti arate ca este spre ciuda ta tot este “magazin de top” si nu e jos jos jos. Sunt convins ca daca iti trimitea laptopu fara geanta atunci ai fi facut ca toti dracii, pt un cadou de 2 lei. Asadar s-au gandit bine, trimitem coletul cand sunt ambele produsele diaponibile, ca altfel clientu se sinucide pt cadou ala de 2 lei!

   --3 voturi
   +1
   -1
  6. Am patit-o si eu cu un produs care nu mai ajunge.

   La telefon de curier (Sameday Romania) toti operatorii sunt ocupati, iar la http://www.emag.ro imi spune robotul cat de ocupati sunt ei. Am platit 1700 lei, plus transport 19 lei sa vina intr-un anumit interval de timp, cand sunt acasa.

   Au fost vremuri cand livrarea se facea la timp, iar azi probabil ca o crestere a vanzarilor trebuie sa se sincronizeze cu o crestere a numarului de personal si servicii conexe (ex. livrare).

   Am constatat si la ING o situatie similara. Probabil in urma reclamelor, lumea a inceput sa aiba la ei credite/conturi/etc dar ei au ramas cu acelasi numar de personal…

   +3 voturi
   +1
   -1
  7. Anii trecuti emag a functionat ireprosabil, servicii de calitate, promtitudine, produse de calitate.
   Anul acesta s-au prostit. Am facut mai multe comenzi si produsele mi-au venit sparte si lipite cu banda adeziva cu sigla emag pe ele (concluzie : asa au plecat din depozit). In special mincare de animale, in punga sparta si cu apa in interior.
   O comanda plasata pe 16 noiembrie, primita deteriorata pe 19 noiembrie, reclamarie la emag si de pe 19 noiembrie astept si azi 10 decembrie sa mi se inlocuiasca produsul.
   Alte 2 colete platite pe 29 noiembrie si nu au ajuns la destinatie.
   Pe 2 decembrie un alt colet, am fost anuntata ca mi se v-a livra azi. Astept sa vedem
   Problema este ca aveam nevoie de coletele plasate anterioar (3 buc) datorita continutului, mincare de animale, ce trebuie sa fac? Sa le las nemincate pentru ca nu vine curierul ?
   Felicitari emag si sameday pentru serviciile pe care le oferiti

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.