vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Din toamnă, copiii vor învață la școală despre bani

    de Special Arad | 12 iunie 2015, 8:24 AM | Educaţie | Topic special

    0

    Copiii învaţă la şcoală valoarea banului. Din toamnă, elevii din clasa pregătitoare vor afla, la cursul de educaţie financiară, ce sunt banii, ce înseamnă dobânda şi cum se foloseşte un card bancar. Cursul, opţional până acum, a fost cea mai populară materie şcolară de anul acesta. 45.000 de elevi din clasele a 3-a şi a 4-a au studiat până acum noua disciplină, scrie Digi 24.

    – Când a apărut Leul românesc pentru prima oară?

    – 1870!

    – Foarte bine!

    – Sub ce formă? Monedă sau bacnotă?

    – Monedă!

    – Bravo!

    Aşa arată ora de educație financiară la clasa a patra, unde elevii au recapitulat noţiunile despre bani şi economisirea lor. Integrate cu un joc interactiv în echipe.

    După ce au răspuns la toate întrebările din „urna economică”, echipele şi-au adunat punctajul. Victor, unul dintre câştigători, e pasionat de serviciile digitale.

    „Sunt bancomate, calculatoare, ca să nu trebuiască să fie un om care să calculeze mereu acolo”, spune el.

    „S-a pornit ca într-o poveste, cu două personaje, fetiţă şi băieţel, care parcurg ca etape temele principale de educaţie financiară. Copiii au avut un interes din prima zi de şcoală”, spune Irina Istrat, învăţătoare.

    2.000 de învățători au predat în acest an şcolar cursul opțional pentru 45.000 de elevi de clasa a III-a și a IV-a. Părinţii sunt mulţumiţi de rezultate. La fel şi iniţiatorii proiectului.

    „Îşi dezvoltă în primul rând aptitudini de gândire logică, pentru că avem noţiuni de calcul matematic, transformări din bancnote mari în bacnote mai mici, noţiuni de istorie pe care le întâlnesc în dezvoltarea istoriei banilor”, spune Ligia Georgescu Goloşoiu, consilier la Banca Naţională a României.

    Educaţia financiară va fi introdusă din toamnă pentru toate clasele din ciclul primar de învăţământ, în 22 de judeţe. Cursul este o iniţiativă a Băncii Naționale a României, care ajută şi la specializarea profesorilor care predau.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.