Update Din primele cercetări, cauza infecțiilor de la Sebiș pare a fi un enterovirus non-polio

  de Special Arad | 4 noiembrie 2015, 1:31 PM | Sebiş | Știri Arad

  10

  UPDATE: În urma convorbirilor telefonice între DSP județul Arad și Institutul Cantacuzino, specialiștii din București au afirmat că au reușit să izoleze un enterovirus non-polio, care se bănuiește a fi cauza infecțiilor din zona Sebiș din perioada 18-20 octombrie.

  Acest rezultat mai trebuie însă verificat. Potrivit declarațiilor reprezentanților DSP Arad pentru Special Arad, o poziție oficială va putea fi oferită doar săptămâna viitoare, când Institutul Cantacuzino va comunica rezultatul final.

  UPDATE (20 octombrie): La Sebiș, în continuare, zeci de oameni solicită ajutor medical! Vezi situația exactă și reacția autorităților

  Ieri și astăzi au continuat să ajungă la spital și alte persoane din zona Sebiș. Astfel, marți, doctorii din Sebiș au mai înregistrat 21 de cazuri, iar astăzi, până la ora 13, încă șase persoane au cerut ajutor de specialitate.

  În zona Sebiș au ajuns și inspectorii Direcției de Sănătate Publică, aceștia făcând teste specifice pentru identificarea tuturor virușilor. Printre altele, s-au recoltat și probe de sânge în vederea stabilirii cauzelor exacte care au condus la declanșare în masă a bolii. 

   

  Știri Arad (20.10.2015). Duminică dimineața, pe 18 octombrie, s-au înregistrat la Spitalul din Sebiș primele 15 cazuri de infecție, luni – nu mai puțin de 25, ia astăzi, la ora 11.00, se înregistraseră 4. Este vorba despre un enterovirus intestinal care se transmite aerogen și se manifestă prin stări de grețuri, vărsături și scaune interminabile. Direcția de Sănătate Publică a inspectat ieri zona și s-a dispus tratarea  celor infectați prin administrarea unei soluții perfuzabile la care, conform directorului Spitalului Orășenesc Sebiș, Cristian Sârb, „corpul reacționează bine -răspunde pozitiv și destul de rapid la tratament.”
  Același cadru medical recomandă că „oricine simte simptome precum grețuri, vărsături sau diaree surbenite în mod brusc, să se prezinte la medicul de familie sau la camera de gardă a spitalului. Avertizăm că virusul ale o plajă de vârstă totală, afectând de la copii de 2 ani, la bătrâni de 80.”
  Doi copii sunt internați.

  Știre în curs de actualizare

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. as mai adauga:nas infundat dureri in gat= GENOCID sub ochii comisarului de la Garda de Mediu SARBU DORIN precum si a intregii conducerii a garzii care in loc sa-si faca datoria asista tacit si actionand in interesul celor de la centrele de fier vechi in frunte cu centrul de pe str Marului Arad care nu se stie din ce motive ai apara,arzanduse in continuare cauciucuri de la vulcanizari,valorificandu-se atfel sarma obtinuta zi de zi,noapte de noapte,creindu-se astfel o adevarata industrie,nepasandu-le de sanatatea populatiei din ARAD SAU JUD ARAD,iata misterul deslegat al MISTERIOSULUI “VIRUS”.Aceste organe au fost sesizate in nenumarate randuri,nefiind capabili sa restabileasca ordinea(a se citi pentru ca au luat si ia spaga de la centrele de colectare a fierului vechi) numai o minune a facut ca acest lucru sa fie investigat de D-na,D-soara Raluca Medelean de la Special Arad investigand,aventurandu-se,riscand sa fie casapita de tiganii din zona si se cainii vagabonzi in aceasta mafie a Genocidului de une unii se imbogatesc in continuare,din pacate toata truda dansei a ramas fara rezultat desi dumneaei a gasit locurile unde se arde cauciucurile ,fumegande,intoxicand populatia cu virusi necunoscuti care trec imediat cum se schimba direcia vantului…lucru imposibil pentru cei de la Garda de Mediu…o misiune foarte grea!

   +17 voturi
   +1
   -1
   • … este foarte grav, astfel ca va trebui ca cineva sa verifice daca exista sesizarile despre care spuneti ca sunt deja facute in nenumarate randuri si situatiile descrise.Daca aceste sesizari exista si sunt inregistrate, ele trebuie sa figureze in baza de date si sa aiba raspunsurile din partea institutiilor la care s-au facut sesizarile.Intradevar, in multe seri si nopti in Arad vin mirosuri pestilentiale si nu stim de unde.Poate sesizarea dumneavoastra sa fie un precedent de caz si organele abilitate sa ia masuri!Cu siguranta aveti dreptate in ceea ce afirmati, ideea este sa se depisteze sursa sau sursele de poluare!

    0 voturi
    +1
    -1
    • eu nu acuz fara dovezi,nu spun vorbe in vant si sunt constienta de ceia ce fac si spun si pun la dispozitia orcui este interesat raspunsul Garzii de Mediu dupa mai multe incercari de ai mobiliza de ai scoate din birou la munca pe teren, care au constatat ca fumul inecacios vine de la casele din zona fierului vechi si nu de la tonele de cauciucuri arse zi de zi asa,noapte de noapte,iar simptomele descrise in acest articol plus ce am adaugat eu sunt 100 la suta cauza ingerari a norilor de fum ,gaze si funingine,depinde de vant dincotro bate si spre ce zona poarta acesi nori de fum,pot trimite poze ,de pe locurile unde a colindat si jurnalisti de la Special Arad,si pe unde a trecut si Garda de Mediu impiedicandu-se de acestia,dar nevazandu-i, cum se explica faptul ca garda de mediu inchide ochii,iar celelalte organe competente se fac ca nu vede complacandu-se in aceasta situatie cu cei care au dezvoltat o adevarata industrie in Str Marului si acum mai nou si in judet,iar domnul comisar Sarbu Dorin ca sa ma potoleasca sa nu mai fac reclamatii a pus tiganii din zona pe mine pentru a ma “cuminti” am fost amenintatamau serit la mine la bataie,au zis ca imi da foc la casa,asa ca am trecut prin multe atat eu cat si familia mea,si nu ma mai sperie nimic ca sa strig acum in gura mare ca doar sunt platiti din bani nostri ai contribuabililor, sunt obligata sa traiesc ,sa trec prin acea zona deoarece detin o gospdarie acolo, pun la dispozitie toate dialogurile dintre mine si cei de la garda de mediu precum si de la comisar Sarbu personal,cum il imploram sa ia masuri desi are obligatia acesta prin natura postului sau ,dar m-am ales numai cu amenintari,batai certuri,cerand in mai multe randuri interventia politiei,pentru simplul fapt ca refuz sa inspir noxe si fum toxic,si am golit toate farmaciile de Sprayuri de Afrin ,parasinus etc,sunt de acord cu dvs fac intradevar acuzatii grave,in cunostiinta de cauza si in speranta ca cineva cu autoritate mai mare se va autosesiza si va lua spre investigare mai in serios,nefiind vorba numai de mine,ci de intreaga populatie a Aradului care atunci cand se va satura de “VIRUSI NECUNOSCUTI” probabil se va face ceva cu adevarat folositor populatiei,societati.Cunosc repercursiunilor nefondate si imi asum raspunderea.

     +8 voturi
     +1
     -1
     • Cunosc cazul tau Maria,stiu cate ai avut de patimit din cauza tiganilor de la Fier Vechi si nu numai, care sau inteles cu colectorii de pneuri uzate de Vulcanizari,sa le cumpere sarma obtinuta,am vazut si eu ca se transporta cu dubitele si cu carutele cauciucurile uzate pe acea strada precum si cei de la Fier Vechi incendiaza componentele masinilor nefieroase precum si cablajele acestora pentru recuperarea sarmei, care sunt cumparate intregi si in aceiasi zi se incarca pentru transport dis de dimineata celei de a doua zi ,stiu ca se antampla acest lucru in fiecare zi sau noapte si cand este ceata se incendiaza in amiaza mare,de nu stii de la ce te ineci si tie rau si nu se poate respira, cu toate acestea tu te bati cu morile de vant,nepasarea autoritatilor e crunta,am urmarit si eu investigatia subtila as zice eu,si e de inteles de ce,a jurnalistei Raluca Medeleanu de la Special Arad care asa cum am spus la vremea respectiva desi ea este curajoasa,tenace investigad acest subiect…a ramas fara nici o finalizare (a se citi Ghidul celor mai depravate zone ale Aradului episodul 4…Str Marului -Special Arad) care este bine documentat,cu mici scapari,dar care sunt de inteles chear daca sunt voite sau nu,totusi ea a sapat destul de adanc dar in acea zona mafia e mare! nimeni,poate doar tu… nu isi poate imagina cate persoane care ai acopera pe cumparatori de sarma de la fier care intre noi fie vorba au instalate camere web in incinta, si daca cineva ar fi interesat de aflarea adevarului s-ar putea foarte usor, si pe cei care transporta ,cauciucurile sarma,de Ce ? vorbesc de cei mari cu fuctii de conducere,puteri decizionale nu de cei care transporta si incendiaza cauciucuri,asa ca tot la fel iti spun si tie degeaba te bati cu morile de vant si iti expui familia si pe tine pericolelor nu vei ajunge la nici un rezultat pozitiv,asta este societatea in care traim : CORUPTA.

      0 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.