Din fața calculatorului, șahistul arădean Filip Magold a înfruntat naționalele din Polonia și Republica Moldova

  de Dan Lazăr | 18 aprilie 2020, 3:23 PM | Coronavirus | Sport | Știri Arad

  0

  Cei mai valoroși juniori din țară – printre ei fiind nominalizat de către Federația Română de Șah și arădeanul Filip Magold – reprezintă România în meciurile de șah online care se dispută în această perioadă de pandemie.

  Primul meci online de juniori, cu caracter oficial, a avut loc între selecționatele României și Poloniei, băieți 12, 14, 16, 18 ani și separat fete 12, 14, 16, 18 ani, la câte 5 mese pe fiecare categorie de vârstă și gen. Echipa de junioare a României a câștigat, cu 21 – 19, iar echipa de juniori a României s-a impus cu 21,5 – 18,5, tânărul șahist de la Șah Club Vados Arad (președinte Alin Câmpeanu) aducându-și și el contribuția la succes. Datorită unor probleme cu serverul chess.com, meciurile de blitz nu s-au mai disputat.

  După un meci revanșă împotriva Poloniei, în care la „rapide” juniorii noștri au câștigat per total cu 47-33, dar la blitzuri juniorii polonezi au dominat (92,5-67,5 scor cumulat în favoarea vecinilor de la Nord), a urmat un nou meci-test, de data aceasta împotriva juniorilor din Republica Moldova, la categoria Under 12 participând și arădeanul Filip Magold. România a învins categoric Republica Moldova, cu scorul general de 93,5 la 41,5 puncte.

  Urmează duelul online cu Grecia

  Juniorii tricolori vor întâlni echipa Greciei pe 21 aprilie, exact în acelaşi format, pe playchess.com, sâmbătă 25 aprilie va avea loc o dublă întâlnire cu Germania, la juniori U18 (5 băieţi şi 3 fete) şi seniori (într-o formulă surpriză), iar pe 8 şi 10 mai se vor juca meciuri cu Georgia la juniori de la U10 la U18 (câte 3 fete şi 3 băieţi la fiecare categorie).

  Platforma de joc este pe site-ul chess.com, iar sistemul de joc este, de regulă: 2 partide de șah rapid la 15min./10sec., apoi 2 blitzuri la 3min./2secunde.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.