Din ce în ce mai mulți refugiați din Irak și Iran sunt prinși la Nădlac. Ieri: 27

  de Special Arad | 25 octombrie 2018, 3:06 PM | Nădlac | Recomandările editorilor | Urmăriți

  3

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Nagylak au descoperit, ascunși în interiorul unui microbuz, douăzeci și șapte de cetățeni irakieni şi iranieni, care încercau să iasă ilegal din ţară ieri, 24 octombrie, în jurul orei 17.

  Aceștia s-au ascuns într-un microbuz marca Fiat Ducato, înmatriculat în Cehia, condus de cetăţeanul sârb C.P., în vârstă de 37 de ani.

  Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunțit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă al microbuzului, 27 de persoane.

  Mai exact, douăzeci de bărbaţi şi cinci minori din Irak și doi bărbaţi din Iran. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, iar minorii între 14 şi 16 ani.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetăţeanul sârb, respectiv trecere ilegală a frontierei de stat în formă continuată față de cetățenii irakieni și iranieni, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

  Luna trecută au fost prinși la graniță șaptesprezece irakieni și iranieni, iar la începutul lunii octombrie, trei cetățeni iranieni intenţionau să iasă ilegal din România cu ajutorul unui cetăţean din Emiratele Arabe Unite. De asemenea, la mijlocul lunii octombrie, alți 15 irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunși într-o autoutilitară.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.