Din această lună se va da startul programului „Rabla”

  de - | 3 May 2017, 8:51 AM | Naţional

  0

  Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a aprobat programele Rabla clasic şi Rabla Plus, acestea urmând să fie publicate în Monitorul Oficial şi în scurt timp să se treacă la etapa de selectare şi validare a producătorilor şi comercianţilor auto care vor fi incluşi în cele două programe.

  Programul Rabla va demara și în acest an cu un buget alocat de Guvern de 316,6 de milioane lei, respectiv 110 milioane de lei (Rabla Plus). Programul se desfăsoară în perioada 2017-2019, iar cuantumul primei de casare a rămas tot 6.500 lei.

  Data de începere a acestui program nu este cunoscută, însă din declarațiile apărute în presă, Ministrul Grațiela Gavrilescu preconizează 10 mai ca fiind data de debut.

  Prima de casare se oferă în funcție de cantitatea de emisii de CO2/km generată de sistemul de propulsie al autovehiculului nou, astfel că în 2017 cantitatea de emisii nu trebuie să depășească 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, urmând ca această valoare să scadă la 120 de grame în 2018 și 110 de grame în 2019.
  Citeste mai mult pe romaniatv.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.