duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  DGASPC anunță inaugurarea a două case familiale noi și una reabilitată

  de Special Arad | 20 decembrie 2023, 5:21 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. DGASPC Arad anunță finalizarea implementării proiectului „Construirea a două case de tip familial Hansel si Gretel și reabilitarea unui centru de zi și recuperare pentru copii cu dizabilităţi mentale Simba”.

  La sediul Consiliului Județean Arad s-a desfășurat conferința de finalizare a proiectului.

  Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, beneficiarul fiind Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Arad.

  Scopul proiectului:

  Creşterea calităţii vieţii copiilor cu dizabilităţi din sistemul de protecţie a copilului si din comunitate, prin construirea a două case de tip familial şi înfiinţarea unui centru de zi şi recuperare pentru copii cu dizabilităţi mentale.

  Astfel se realizează creşterea gradului de acoperire de servicii sociale prin înfiinţarea a două case de tip familial „Hansel” şi „Gretel” în municipiul Arad, pe strada Tudor Vladimirescu nr. 29, cu o capacitate de 8 copii / casă.

  Și creşterea gradului de acoperire de servicii sociale prin înfiinţarea unui centru de zi şi recuperare pentru copii cu dizabilităţi mentale „SIMBA” cu o capacitate de 76 de locuri, prin reabilitarea/moderizarea/dotarea imobilului din municipiul Arad, str. Tudor Vladimirescu nr. 8-10.

  Impactul proiectului la nivel local/regional:

  • Dotarea cu echipamente moderne şi aparatură asistivă de specialitate a centrelor nou înfiinţate/reabilitate
  • Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru 35 de angajaţi care îşi vor desfăşura activitatea într-un mediu cu standard de calitate ridicate.

  Valoarea totală a proiectului: – 5.217.162,99 lei, inclusiv TVA,

  • finanţare nerambursabilă: 4.614.986,97 lei
  • valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR: 3.230.490,96 lei
  • 176,02 lei cheltuieli neeligibile, inclusiv contribuţia DGASPC Arad fiind în sumă de 92.300,29 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului

  Director general DGASPC Arad, Erika Stark, a declarat:Suntem mai mult decât bucuroși să deschidem aceste 3 facilități pentru terapia copiilor cu dizabilități din județul Arad, creștem astfel gradul de acoperire de servicii sociale destinate lor. Înfiinţăm două case de tip familial „Hansel” şi „Gretel” în municipiul Arad, pe strada Tudor Vladimirescu nr. 29, cu o capacitate de 8 copii în fiecare casă și un centru de zi şi recuperare pentru copii cu dizabilităţi mentale SIMBA cu o capacitate de 76 de locuri, prin reabilitarea/moderizarea/dotarea imobilului din municipiul Arad, str. Tudor Vladimirescu 8-10”.“

  Perioada de implementare a proiectului:  09.12.2019 – 31.12.2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.