DGASPC Arad suspendă activitatea serviciilor de zi, de recuperare și reabilitare

  de Special Arad | 12 martie 2020, 8:38 AM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Comunicat. În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 și ca o măsură de protecție față de copiii și adulții vulnerabili, DGASPC Arad anunță suspendarea activității serviciilor de zi, de recuperare și reabilitare puse la dispoziție în comunitate până la data de 31 martie 2020.

  Astfel:

  1. se interzice accesul persoanelor străine în centrele din subordinea DGASPC Arad;
  2. se interzic vizitele de orice natură în centrele din subordinea DGASPC Arad;
  3. nu se mai acordă bilete de voie beneficiarilor centrelor și caselor de tip familial;
  4. se suspendă activitatea Centrului de terapie și recuperare pentru copii Ghiocelul;
  5. se suspendă activitatea Centrului de recuperare pentru copii Lipova;
  6. se suspendă activitatea Centrului de asistență și consiliere pentru persoane TSA;
  7. se suspendă activitatea Centrului multifuncțional de consiliere și educație;

  Angajații centrelor care își suspendă activitatea vor desfășura activități de igienizare, dezinfectare spații și alte sarcini administrative. Aceste măsuri se impun până la data de 31.03.2020, cu posibilitate de prelungire.

  De asemenea, informăm beneficiarii că la nivelul DGASPC Arad s-a luat decizia ca pentru evitarea deplasării acestora la cele două sedii din municipiul Arad, preluarea dosarelor să va realiza de serviciile locale de asistență socială din localitățile de domiciliu, adică la primăriile din fiecare comună sau oraș. Documentele urgente vor fi transmise prin poșta electronică sau prin fax, iar dosarele preluate vor fi aduse la DGASPC Arad de asistentul social în baza unei programări prealabile pentru ca acesta să fie direcționat spre serviciile de specialitate.

  Precizăm că Relațiile cu publicul se efectuează doar telefonic, iar programul Registraturii este restricționat, astfel: zilnic între orele 10-12, iar joi și între orele 14-16.

  În vederea obţinerii unei încadrări în grad de handicap/ reevaluare  se pot depune cererile tip, însoţite de toate documentele necesare și în format electronic, astfel:

  • la adresa de e-mail: [email protected] (Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului)
  • la adresa de e-mail [email protected] (Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap).

  În această perioadă eventualele petiții/reclamații pot fi transmise  prin intermediul Poștei Române sau prin e-mail la [email protected]

  DGASPC Arad mulțumește tuturor beneficiarilor pentru înțelegere și dă asigurări că va reveni la programul obișnuit de lucru imediat ce contextul va permite.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.