sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DGASPC Arad, partener într-un proiect care vizează creșterea șanselor de includere socială a copiilor de etnie romă din comunitățile defavorizate din județ

  de Special Arad | 19 februarie 2021, 1:17 PM | Administraţie

  0

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Arad implementează în perioada 01.01.2021 – 31.12.2022, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Ialomița, în calitate de promotor al proiectului, D.G.A.S.P.C. Buzau (P2), D.G.A.S.P.C. Mureș (P3) și Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale București (CRIPS) (P4), proiectul ”VIP – PLUS „Voluntariat – Inițiative – Profesionalism pentru calitate în serviciile de zi destinate copiilor din comunitățile vulnerabile”, cod PN1020.

  Proiectul este derulat prin Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Apelul „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, alocarea tematică B -Dezvoltarea capacității centrelor existente, finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Bugetul total al proiectului este de 4.565.893 lei.

  Obiective

  Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea șanselor de incluziune socială și o mai bună abilitare a copiilor și tinerilor de etnie romă și a familiilor acestora din comunități rurale și cartiere urbane defavorizate din județele Ialomița, Arad, Buzău și Mureș, asigurând dezvoltarea calității serviciilor acordate populației de etnie romă în nouă (9) centre de zi care promovează modele de bune practici de abilitare, campanii de conștientizare și nondiscriminare, intervenția în rețea, munca în echipă și solidaritatea socială.

  În județul Arad, alături de DGASPC Arad, colaboratori în proiect sunt: Orașul Ineu cu Centrul de îngrijire de zi a copilului, Orașul Pâncota cu Centrul de îngrijire de zi și Comuna Hășmaș cu Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa. De serviciile oferite în aceste centre vor beneficia 63 de copii defavorizați, din care 47 sunt de etnie romă.

  Grupul țintă al proiectului este de 1462 persoane, dintre care 1031 persoane de etnie romă, fiind format din copii care frecventează centrele de zi, părinții acestora sau alți membri ai familiei, specialiști implicați în activități cu copiii, voluntari, lideri și experți romi, precum și populația majoritară din localitățile unde funcționează centrele de zi.

  Conferința de lansare a proiectului a avut loc în data de 17.02.2021, la sediul D.G.A.S.P.C Ialomița din municipiul Slobozia și s-a transmis și online, pe platforma Zoom, pentru facilitarea accesului reprezentanților partenerilor din municipiul București, județele Arad, Buzău, Mureș și invitații acestora.

  Informații suplimentare
  Mai multe informații despre proiect pot fi solicitate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Tel/fax : 0257/0257-210055, email: [email protected], persoana de contact: Sorin Macavei, responsabil de proiect.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.