miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  DGASPC Arad caută asistenţi maternali profesionişti în cadrul proiectului Team-Up

  de Special Arad | 20 aprilie 2021, 2:02 PM | Știri Arad

  0

  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad continuă promovarea proiectului european „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, început în anul 2014, cu scopul de a recruta și identifica persoane interesate să devină asistenți maternali profesioniști. Proiectul are drept scop principal reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali și este destinat copiilor aflaţi în dificultate, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani.

  Astfel, dacă aveţi abilităţi în munca cu copiii, doriţi să creşteţi, să îngrijiţi şi să educaţi copii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, la domiciliul dumneavoastră și doriți o carte de muncă și un salariu, trebuie să parcurgeți următorii pași:

  Pasul 1: Sunați la telefon 0257/250325, de luni – joi: 8.00 – 16.30 și vineri: 8.00 – 14.00 pentru a obține informații suplimentare și dacă în urma informațiilor obținute doriți să intrați în procesul de evaluare în vederea obținerii atestatului de asistent maternal urmați Pasul 2 și trimiteți prin poștă la adresa: Arad, str. 1 Decembrie 1918, nr. 14, un dosar care să conțină următoarele:

  •  cererea de evaluare în vederea eliberării atestatului de asistent maternal, curriculum vitae și acordul de date cu caracter personal, formulare – completate de persoana care dorește obținerea atestatului de asistent maternal și pe care le puteți găsi pe dgaspc-arad.ro/formulare/ – în original, precum și următoarele documente:

  •  acte de stare civilă (certificate de naștere, de căsătorie, de divorț, CI) ale tuturor membrilor care locuiesc cu solicitantul – în copie

  •  acte de studii ale persoanei care solicită evaluarea în vederea obținerii atestatului de asistent maternal – în copie

  •  certificate de cazier judiciar ale solicitantului și ale persoanelor cu care acesta locuiește – în original

  •  titlul de proprietate/contractul de închiriere sau orice alt document care atestă dreptul de proprietate ori, după caz, folosință – în copie

  Proiectul „Team-Up: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” se desfășoară la nivel național, urmărește creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității și are o durată de implementare de 120 de luni, până în luna decembrie a anului 2023. De la începutul proiectului și până în prezent, în judeţul Arad, au fost angajate 10 persoane ca asistenţi maternali, urmând ca până la încheierea acestuia DGASPC Arad să mai fie angajeze alți 10 asistenți maternali profesioniști.

  Proiectul „Team-Up” este implementat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul fiecărui județ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.