sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dezvăluiri din interiorul grupării Statului Islamic: „Sunt mult mai puternici şi mai periculoşi decât se crede”

  de Special Arad | 22 decembrie 2014, 12:39 PM | Internaţional

  0

  Jurnalistul german Juergen Todenhoefer a avut „privilegiul” de a avea acces în zona ocupată de gruparea teroristă „Stat Islamic” şi a relatat, în exclusivitate pentru CNN, ce a descoperit în interiorul „califatului” ce se întinde în Irak şi Siria, potrivit Mediafax.ro.

  Jurnalistul a vizitat oraşe precum Raqqa şi Deir Ezzor, în Siria, şi Mosul, al doilea cel mai important oraş irakian, cucerit de jihadişti în iunie, la începutul ofensivei care a condus la cucerirea de către organizaţia extremistă sunnită a unor sectoare importante din Irak, informează CNN.

  Todenhoefer a putut chiar să viziteze moscheea unde liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, a ţinut unicul său discurs public.

  Potrivit jurnalistului, în Mosul „există un ciudat simţ al normalităţii”(…)„130.000 de creştini au fost alungaţi din oraş, comunitatea şiită a fugit, mulţi oameni au fost ucişi, însă oraşul funcţionează, iar oamenii chiar se bucură de stabilitatea pe care le-o oferă gruparea teroristă. Totuşi, există şi mulţi care se tem, deoarece pedepsele aplicate celor care nu respectă regulile Statului Islamic sunt foarte aspre”, a declarat autorul german.

  Citește mai mult pe Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.