marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dezbatere cu reprezentanții Penitenciarului la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan”, pe tema diminuării violenței în școală

    de Special Arad | 18 octombrie 2022, 2:43 PM | Educaţie | Știri Arad

    0

    Luni, 17 octombrie 2022, reprezentanții Penitenciarului Arad, comisar șef de poliție penitenciară Iovescu Ionel-Eugen (ofițer educator) și inspector de poliție penitenciară Băețan Andrei (ofițer psiholog) au discutat cu elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” Arad în cadrul proiectului „La școala mea vreau și pot să mă simt în siguranță!”, menit să contribuie la realizarea unei culturi școlare incluzive, participative și responsabile, care să ducă la diminuarea violenței în școală.

    „Observând tendințele exterioare și interioare ale vremurilor deosebite la care suntem martori, în cadrul unor parteneriate cu instituții ale statutului, acțiunea derulată a contribuit la realizarea unui program bazat pe responsabilitate în care sunt incluși angajații școlii, elevii, părinții acestora și alți actori comunitari prin motivarea lor de a se cunoaște, de a evolua ca ființe umane”, transmite Penitenciarul Arad într-un comunicat.

    S-au purtat discuții deschise despre realitatea unui sistem din care profesorii și elevii fac parte, despre putință și neputință, despre iubire și lipsă de iubire, despre responsabilitate și lipsă de responsabilitate, despre respect și lipsa acestuia, despre compasiune și nepăsare, adică despre nevoi profunde care nu sunt satisfăcute.

    „Activitatea de astăzi a fost un bun început și o provocare pentru a înțelege că elevii nu se schimbă pentru ca așa spunem sau vrem noi, pentru că le aplicăm sancțiuni etc. Să ajungi la resorturile motivaționale declanșatoare de schimbare nu este simplu. I se cere copilului/adolescentului de astăzi să intre în măsura obișnuită a comportamentului dezirabil în timp ce el trăiește într-o lume bulversată și bulversantă pe scara valorilor: avem drepturi, dar nu vrem să auzim de îndatoriri. Dar, mai important, avem nevoie unii de alții, avem nevoie să ne ascultăm unii pe alții (nu numai să ne auzim), avem nevoie de sprijin reciproc. Ori școala nu va putea face față de una singură acestei realități.

    Asemenea proiecte realizate în parteneriat vin să susțină ideea că printr-un efort continuu și susținut se pot face pași importanți în realizarea unui climat în care copilul poate spune: «În școala mea mă simt bine și sunt în siguranță!»”, anunță Penitenciarul Arad.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.