Dezbatere CJA și CCIA privind Legea comercializării produselor alimentare românești

  de - | 1 July 2016, 6:35 PM | Administraţie

  1

  Consiliul Judeţean Arad a fost vineri, 01.07.2016, gazda unei dezbateri publice privind Legea comercializării produselor alimentare româneşti, dezbatere organizată în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.
  În cadrul dezbaterii, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a declarat că susţine politica de promovare a produselor arădene şi implicit a celor româneşti, fiind de părere că micii producători agricoli reprezintă un factor esenţial în sprijinirea şi dezvoltarea acestui domeniu. Judeţul Arad are un potenţial agricol de excepţie, care trebuie valorificat. „Este de datoria noastră, a autorităţilor, să încurajăm tinerii să acceseze fonduri pentru a-şi dezvolta mici ferme agricole, exploataţii performante, la nivel european, cu ajutorul cărora să promovăm acest potenţial dincolo de graniţele judeţului, dar şi ale ţării”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.
  Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului, a subliniat că îşi doreşte un parteneriat între cele două instituţii, în vederea realizării unei pieţe de gros, care să ofere comercianţilor condiţii la standarde europene, în care să-şi comercializeze produsele locale. „În acest context, considerăm oportună consultarea cu fermierii reprezentativi, cât şi cu reprezentanţi ai marilor magazine româneşti din Arad pentru articularea unei poziţii unitare, care să fie transmisă şi decidenţilor din Guvernul României”.
  Printre subiectele abordate s-au numărat eliminarea taxei de raft, care va avea un impact mai mare asupra producătorilor locali, dar şi educarea cetăţeanului, care trebuie să înţeleagă ceea ce i se oferă şi să aleagă în funcţie de calitate, nu doar de preţ. Un alt subiect aflat în dezbatere a fost acela al promovării produselor tradiţionale şi bio arădene, prezenţa lor în ţară. „Acest subiect poate fi o provocare pentru noi. Avem compartimente şi servicii la nivelul Consiliului Judeţean pe care vrem să le dezvoltăm şi aceste servicii să deservească la rândul lor cetăţenii”, a spus Claudia Boghicevici.
  Iniţiativa acestei dezbateri a aparţinut Claudiei Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Vom centraliza datele obţinute în urma dezbaterii de astăzi, pentru a putea armoniza legea şi a o face cât mai eficientă pentru agenţii economici. Îmi doresc să avem produse româneşti de calitate, iar producătorii să nu fie nevoiţi să plătească taxe suplimentare pentru a accede în marile lanţuri de magazine”, a concluzionat Claudia Boghicevici.
  Precizările producătorilor şi ale agenţilor economici vor fi înaintate parlamentarilor arădeni, pentru a fi susţinute la Bucureşti.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Când „Politicienii români” dezbat un anume subiect, este o indicație clară că în „subiect” există un câștig „gras” financiar ce ei îl pot acapara. Nu există un singur exemplu în care proiectele pornite de politicieni să aducă Prosperitate cetățenilor.

   Asemenea proiecte de susținere a agriculturii locale, de fapt sunt o necesitate imperativă ca cetățenii din Arad să aibe acces la o hrană de calitate, produsă local intr-un mod sustenabil, ce poate îmbunătății calitatea vieții și sănătatea populației locale.

   Dar CONDIȚIA ca asemenea Proiecte să fie o inițiativă reușită este ca mare parte a profitului să se întoarcă la Producător. Tinerii noștri de la țară nu mai sunt niște „țărănoi” proști ce acceptă să se spetească muncind pentru un profit mic, de subzistență.

   Ori din experiența practică de până acum, când politicieni ca Seculici și fostul său ginere, inițiază Proiecte „Grandioase”, o fac doar dacă Ei și „clanul” din care fac parte acaparează mare parte din câștig.

   Deci atenție! Nu vă lăsați atrași în Proiecte în care nu dețineți CONTROLUL!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.