duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Dezastru” la frontierele cu Ungaria. Coloană de TIR-uri de 24 km la Nădlac, iar la Vărșand, coada a ajuns la Socodor

  de Special Arad | 3 aprilie 2018, 9:00 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Traficul rutier de mare tonaj s-a redeschis spre Ungaria luni seară, la ora 23.00

  Cititorii ne semnalează că traficul rutier este extrem de greoi la vămile spre Ungaria, acest lucru datorându-se reluării traficului greu spre țara vecină. Autotrenurile stau cu orele la Nădlac, coada fiind de 24 de kilometri, iar la Vama Vărșand, coada a ajuns deja la Socodor.

  Ca urmare a faptului că în perioada Paștelui Catolic traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, începand de luni seară, ora 23.00, odată cu reluarea traficului, așa cum era de așteptat, numărul de automarfare a crescut pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. Până la această dimineață, cozile au devenit și mai mari.

  La frontiera de autostradă Nădlac II a început să fie o coadă la TIR-uri încă de la ora 22:30, atingând 20 km cu jumătate de oră înainte de deschiderea traficului rutier de mare tonaj peste graniță. La fel și la Vărșand, coada atingând comuna Pilu cu mult înainte de deschiderea traficului peste vamă.

  vama varsandvama nadlac 2vama nadlac

  Traficul rutier este oarecum acceptabil și normal în cazul autoturismelor, timpul de așteptare fiind de cca. 10 minute.

  Poliţia de Frontieră recomandă în continuare şoferilor de autocamioane tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri la granița cu Ungaria.

  În atenția șoferilor de camioane! Potrivit aplicației Trafic Online, traficul greu se desfășoară în condiții destul de bune la frontiera Turnu

  turnu

  Într-un comunicat emis ieri, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a subliniat că a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. De asemenea, în același comunicat se menţionează că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română  tine legătura cu autoritățile ungare în vederea alocării, în comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.