sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Deținerea canabisului până la 25 de grame și cultivarea privată vor fi legale în Germania

  de Special Arad | 12 aprilie 2023, 3:41 PM | Internaţional

  0

  Germania va permite în curând cultivarea a maxim trei plante de canabis la domiciliu, scrie Deutsche Welle, citând miniștri germani. Va fi legalizată și deținerea de până la 25 de grame pentru consumul personal și va fi permisă și cultivarea și distribuirea plantei cu „ocazii speciale”.

  Inițial, guvernul a anunțat că va permite adulților să li se vândă canabis în magazine specializate, dar planul s-a modificat între timp. Implementarea va fi testată acum în a doua etapă a procesului de legalizare. Până acum, au existat temeri că planurile inițiale vor fi incompatibile cu legislația UE.

  În această a doua etapă, unui număr mic de magazine licențiate li se va permite să vândă canabis, pentru a testa ce efecte va avea acest lucru asupra sănătății publice, asupra protecției minorilor și asupra pieței negre.

  Următoarea etapă a procesului de legalizare va fi reglementarea posesiei, a cultivării și a așa-numitelor „cluburi sociale de canabis”, spre sfârșitul lunii aprilie.

  Legea urmează să fie finalizată și ratificată până la sfârșitul anului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.