miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Deținătorii locurilor de veci cărora le-a expirat concesiunea trebuie să se prezinte la Serviciul Administrare Cimitire

  de Special Arad | 13 martie 2018, 2:12 PM | Știri Arad

  0

  (foto: anunt24h.ro)

  Conducerea S.C. GOSPODĂRIREA COMUNALĂ ARAD S.A. informează deținătorii locurilor de înhumare aflate în cimitirele Eternitatea, Gai, Pomenirea și Mureșel, cărora le-au expirat concesiunea, să se prezinte de urgență la Serviciul Administrare Cimitire, cu sediul de pe str. Poetului nr. 1 sau calea Bodrogului nr. 1 de luni până vineri, între orele 08:00-15:00 (telefon: 0257/272.117 sau 0257/281.161), în vederea preschimbării actelor de dare în folosință, actelor/contractelor de concesiune și achitării taxelor de închiriere cimitire/locuri de veci.

  „În conformitate cu regulamentul privind organizarea și funcționarea cimitirelor, vă rugăm să vă prezentați la Administrația Cimitirelor pentru achitarea taxei și claificarea situației concesionării locului de veci”, anunță Gospodărirea Comunală Arad.

  În prezent sunt circa 35.000 de locuri din care 2922 locuri expirate cu contract, 2133 expirate de mai bine de 2 ani în Cimitirul Pomenirea, 35 locuri în Cimitirul Mureșel, circa 45.000 de locuri din care 2928 locuri expirate cu contract în Cimitirul Eternitatea și 381 locuri expirate în Cimitirul Gai.

  Plata se efectuează prezentând actul de identitate (original), contractul de concesiune (original) și ultima chitanță privind achitarea taxei. Persoanele care nu dețin ultima chitanță trebuie să prezinte o dovadă privind achitarea taxei obținută de la prestatorul de servicii din cadrul cimitirului respectiv.

  Tarifele pentru achitarea taxei locurilor de veci sunt următoarele:

  taxe cimitir arad

  În caz contrar, se vor aplica prevederile Legii nr.102/11.07.2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, care precizează la art. 19: „Administratorul cimitirului retrage dreptul de folosinţă a locurilor de înhumare şi îi înştiinţează în scris pe titularii dreptului de folosinţă în următoarele cazuri:
  a) titularului i se atribuie un alt loc de înhumare;
  b) părăsirea sau menţinerea în stare de neîngrijire pe o perioadă mai mare de 2 ani a locurilor de înhumare şi a lucrărilor funerare, după o notificare prealabilă;
  c) neplata taxelor în condiţiile prevăzute de contract”
  .

  Taxa de concesionarea a locurilor de veci se achită de către beneficiarii contractelor de concesiune a locurilor de veci la Serviciul Administrare Cimitire, din cadrul Gospodăririi Comunale Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.